Augusztusban  a Fővárosi Törvényszék elutasította az UTE keresetét a megváltoztatott címer ügyében. AZ UTE akkor a jó hírnév megsértésére panaszkodott, valamint jogászai szerint saját arculati integritáshoz való joga és a presztízs élvezéséhez fűződő joga sérült. A bíróság szerint azonban a címercsere nem jó hírnév sértés, a másik két “személyiségi jog” pedig valójában nem létezik a törvény szerint.

Az anyaegyesület azonban nem adta fel, és újra jogi útra vitte a kérdést, egyrészt az elsőfokú ítélet ellen fellebbezést nyújtottak be, másrészt törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményeztek 2017. szeptember 28-án az Újpest 1885 Futball Kft. törvényes működésének helyreállítása érdekében, a címer jogellenes, a társasági szerződés pontjaival ellentétes megváltoztatása miatt.

Pénteken az UTE bejelentette, hogy az előbbi keresetük / fellebbezésük már utat talált: a bíróság másodfokon megváltoztatta ítéletét, és az Újpesti Torna Egyletnek adott igazat a júliusban kirobbant címerbotrány kapcsán. A részleteket és a lehetséges következményeket egyelőre nem közölte az egyesület.

A Újpest FC a csakfoci.hu megkeresésére úgy reagált, hogy ameddig a labdarúgócsapat vezetése meg nem kapja a hivatalos dokumentumokat a döntésről, nem kívánja kommentálni  a bíróság ítéletét.