Döntött a Fővárosi Törvényszék: marad az Újpest új címere. A szurkolók részéről sokat támadott döntést, miszerint a nyáron címert változtatott a patinás egyesület, a bíróságon támadta meg az UTE, azaz az anyaegyesület.

A Fővárosi Törvényszék ma döntött az ügyben, és a Magyar Nemzet Online beszámolója szerint már az is érdekes, hogy az UTE miért személyiségi jogi pert indított cégjogi eljárás helyett. Az a hír korábban már napvilágot látott, miszerint a két fél közötti társasági szerződés értelmében az UTE beleegyezése is kellett volna a címerváltoztatáshoz.

AZ UTE a jó hírnév megsértésére panaszkodott, valamint jogászai szerint saját arculati integritáshoz való joga és a presztízs élvezéséhez fűződő joga sérült.

 

Palotás bíró hangsúlyozta, a címercsere nem jó hírnév sértés, a másik két “személyiségi jog” pedig valójában nem létezik a törvény szerint.

Mindezek mellett érdekes, hogy az UTE miért nem a társasági szerződésben foglaltak megsértését támadta meg a bíróságon, de a döntés értelmében maradhat az Újpest FC új címere. Az mno.hu azt írja, a helyszínen lévő szurkolók felháborodtak az UTE jogászainak ügyetlenségén.