I. félidő:

Gyorsan kiderült, milyen lesz nagyjából a meccs, de legalábbis az első játékrész képe vasárnap este. A Vidi szervezte a játékot, próbált dominálni, az Újpest pedig ellenakciókra próbált berendezkedni, emellett inkább a meccs és a játék tördelését célozta meg.

A jóval többet szabálytalankodó lilák (a félidőben 14-2-re vezettek a faultokat tekintve)  a 11. percben majdnem rosszul jártak emiatt, hiszen Houri 18 méteres szabadrúgása a jobb oldali kapufán csattant. A francia következő, villámgyorsan elvégzett pontrúgása viszont már gólt ért, igaz, nem a kaput célozta meg. A 41. percben Houri passza találta meg Petrjakot a balösszekötő helyén, az ukrán középre tette a labdát, a menteni igyekvő Ristevski pedig a saját kapujába sodorta azt – öngól, 1-0.

MOL Fehérvár vezető találata az Újpest ellen

Meglett az eredménye a fehérvári nyomásnak, Petrjak beadásába az újpesti Risztevszki ért bele, így öngóllal vezet a félidőben a hazai együttes.

Közzétette: M4Sport – 2020. június 14., vasárnap

II. félidő:

A fordulás után is maradt a forgatókönyv, a Vidi diktálta a tempót, az Újpest inkább védekezett. Épp ezért jöhetett hidegzuhanyként a hazaiak számára a 64. perc történése: egy röviden kifejelt labdát Obinna kezelt le a kaputól 22-23 méterre, majd bődületes gólt vágott a jobb felső sarokba (1-1).

Nwobodo bombagólja

Joggal pályázik a forduló találata címre az újpesti Obinna Nwobodo, aki hatalmas bombagólall egyenlített a Fehérvár ellen.

Közzétette: M4Sport – 2020. június 14., vasárnap

A némiképp váratlan, de annál látványosabb gólra kettős cserével reagált Joan Carrillo és Predrag Rogan, előbbi pályára küldte Nikolics Nemanját is, aki gyorsan meg is hálálta a bizalmat. A 72. percben, egy újabb veszélyes Houri-szöglet után Stopira bólintotta le a labdát, érkezett Nikolics, és közelről a hálóba fejelt (2-2).

Nikolics gólja az Újpest ellen

Harsogott a Sóstói Stadionban a "Niko, NIko!"A 68. percben pályára lépett, a 72.-ben már gólt fejelt a Fehérvár közkedvelt támadója, Nikolics Nemanja.

Közzétette: M4Sport – 2020. június 14., vasárnap

Ezzel azonban még nem volt vége: a 81. percben, ezútal egy Burekovic-szöglet után Heris fejelt a bal kapufa mellé – a hálóba (2-2).

Heris gólja a Fehérvár ellen

Másodszor is egyenlített az Újpest Fehérváron, Burekovic remek szögletét Heris csúsztatta a kapuba. 🇭🇺⚽️

Közzétette: M4Sport – 2020. június 14., vasárnap

A Vidi a hajrában ment, próbálkozott, de újabb gólt már nem szerzett, a vendégek viszont nem is álltak messze attól, amikor Zsótér szögleténél az utolsó pillanatban mentett a gólvonalon Kovácsik.

A 2-2-s döntetlen azt jelenti, hogy a MOL Fehérvár 11 ponttal áll a Ferencváros mögött, és ha a zöldek kedden legyőzik a Honvédot, biztosan megnyerik a bajnokságot.

OTP Bank Liga, 29. forduló:

MOL Fehérvár FC – Újpest 2-2 (Ristevski 41. – öngól, Nikolics 72., ill. Obinna 64., Heris 81.)

A meccs minden fontos mozzanata percről percre!

Korábban:

Kaposvár – Diósgyőr 3-0

Az NB I állása:

Exkluzív interjú: “Akkor nem is vállaltam volna, hogy én legyek az Újpest vezetőedzője” – Rogan a kinevezéséről, a lelkizésről és a céljairól