Az Újpest FC és a Puma sportszergyártó története három év után ismét összekapcsolódik: a lilák csütörtöki bejelentése szerint a német cég lesz az új idénytől a csapat mezbeszállítója – az első csapaté és a teljes utánpótlásé is -, méghozzá a Top4Football közvetítésével. Utóbbi biztosítja majd a mezeken kívül a többi sportfelszerelést is.

Az Újpest a hazai meccsein továbbra is a hagyományos, lila-fehér csíkos szerelésében játszik majd, de megmutatták a sajtótájékoztatón az idegenbeli (teljesen lila) és harmadik mezt (teljesen fehér) is.

Az új mez(ek) mellett új labdákkal is gazdagodott az Újpest: a hazai találkozókon ugyanazt a játékszert használják majd a lilák, mint a La Liga csapatai, azaz a Barcelona, a Real Madrid, az Atlético, illetve a többi spanyol élvonalbeli gárda.

A Puma számára kiemelt jelentőségű a labdarúgás, úgy gondoljuk, hogy foci nélkül nincs Puma és Puma nélkül sincs foci – fogalmazott Tényi József, a Puma Hungary ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy nagyon boldogok, hogy ismét részesei lesznek a hazai élvonalbeli bajnokságnak.

Különösképpen örömteli, hogy egy olyan klub csatlakozik ismét hozzánk, amely az egyik legsikeresebb és legpatinásabb itthon, és amely múltja és gyökerei, valamint jelene miatt is megkerülhetetlen a magyar labdarúgásban. Az első számú hazai mez teljesen egyedi lesz, amely ráadásul rekordgyorsasággal készült el – tette hozzá a cégvezető.

Rendkívül nagy öröm és megtiszteltetés, hogy a világ egyik legnagyobb és legsikeresebb sportszergyártója beállt a csapat mögé, ezzel olyan klubokhoz csatlakozhattunk, mint a Borussia Dortmund vagy a Manchester City – mondta Berta Csaba, az Újpest FC ügyvezetője.

A disztribútor, azaz a cseh központú Top4Football képviseletében H. Nagy Máté, a cég magyarországi menedzsere kiemelte, hogy külön öröm számukra, hogy épp az újpesti klubikon, Véber György 50. születésnapján jelenthették be a megállapodás létrejöttét.

DUDÁS GÁBOR

Újpesten megerősítették: Traoré eladásáról tárgyalnak – csatárt még igazolnának a lilák