Az Újpest második körben már megkapta az NB I-es és az UEFA-licencet is – ezt dr. Gyarmati Eszter, a klub ügyvezető igazgatója jelentette be kedden.

Pozitív elbírálásban részesültünk, ami azt jelenti, hogy megkaptuk az NB I-es és az UEFA-licencet – nyilatkozta az ujpestfc.hu-nak, hozzátéve, hogy a licenckérelemben a lilák a szolnoki stadiont adták meg egyelőre hazai pályaként a következő idényre.

 

Az MLSZ a következő szezonra előírta azt, hogy a stadionoknak a gyepszőnyeg alá elhelyezett pályafűtéssel kell rendelkezniük. Jelenleg sajnos ezzel a Szusza-stadion nem rendelkezik. Annak érdekében, hogy sikeresen abszolváljuk a licenc-feltételt, megállapodást kötöttünk a Szolnokkal a következő szezonra vonatkozóan. Nem az a célunk, hogy Szolnokon játsszuk le majd a bajnoki és kupamérkőzéseinket, csak a licenc miatt kötöttük ezt a megállapodást. Folyamatosan egyeztetünk az UTE-val és minden érintettel annak érdekében, hogy a Szusza Ferenc Stadionban játszhassuk a mérkőzéseinket – mondta Gyarmati.

Az ügyvezető szerint ha sikerülne elkezdeni a stadionban a pályafűtés kiépítését a nyáron, kérni fogják az MLSZ-t, hogy ehhez igazítsák majd a sorsolásukat. 

TOVÁBB: Elképesztő helyzet Újpesten: Csak bonyolult megoldás van a stadionkáoszra, 120 kilométerre költözhetnek