Mint ismert, Litauszki Róbert az Újpest csapatkapitánya a MOL Fehérvár FC elleni Magyar Kupa-kiesés után élő adásban feldúltan, könnyeivel küszködve nyilatkozott. A lila-fehérek rutinos játékosa utólag megbánta a kirohanását, és némileg módosította szavait.

Egyedül azt bántam meg, hogy élő adásban hagyta el a számat olyan gondolat, ami nem oda illett volna, egyébként sok mindent lehetne mondani, sok mindenről lehetne beszélni. Feszült voltam a mérkőzés és az elmúlt időszak után. Úgy gondolom, hogy nem ott vagyunk, ahol lennünk kellene, ezt lehet a csapatra vagy akár a klubra kivetíteni. Én többet szeretnék, sikeresebb szeretnék lenni – magyarázta múltbéli kiszólását az M4 Sport Játékoskijáró című műsorában Litauszki, aki reméli, hogy a mögöttük hagyott időszak a múlté, és a jövőben akár a dobogóért is küzdhet csapat, amihez pontokat kell gyűjteniük.

Elég rossz periódusban voltunk, ami igaz volt az egész klubra. Megpróbáljuk ettől függetleníteni magunkat és folytatjuk azt, amit Kaposváron sikerült elkezdeni. Nem is az volt a fontos, hogy milyen játékkal győzünk, hanem az, hogy három ponttal gazdagodjunk – tette hozzá.

Végül ismertette a Puskás Akadémia elleni várakozásait.

Veszélyes, jó játékosaik vannak, jobban állnak, mint mi, jobb formában is vannak, de magunkkal kell foglalkozni, nem az ellenfél játékával kell foglalkozni. Saját magunkat kell megtalálni, visszatérni a helyes útra és tovább kapaszkodni felfelé. Pár győzelemmel ott lehetünk hamar a dobogó közelében, nem szabad ezekről a célokról lemondani. Ha nincs a csapatnak célja, felesleges hétről hétre kimenni a pályára. Azért kell küzdenünk, hogy odaérjünk, akár a harmadik helyre – jelentette ki.

A kupából kiesett Újpest kapitánya: “Hétről hétre ezt a sz…t hozzuk” – videó