Ahogy korábban a csakfoci.hu is beszámolt róla, az Újpest Nagy Dániel játékjogával “fizetett” a Mezőkövesd csapatának Koszta Márkért. A IV. kerületből távozó kétszeres válogatott középpályás másfél hónappal a hivatalos bejelentés után az m4sport.hu-nak beszélt a váltás okáról.

– Újpesten két szép évet töltöttem el, de az utóbbi időben nem nagyon jött az a teljesítmény, amit elvártak volna tőlem. Ezért gondoltam én is, meg a vezetőség is, hogy itt az ideje továbblépni. – kezdte Nagy Dániel. – Az első évben elég jól indultam, aztán a másodikban új szerepet kaptam, kikerültem a szélre. Nebojsa (Vignjevic) egész jól elmagyarázta, hogy mit vár ott tőlem, de nem igazán jött úgy ki a lépés, ahogy elképzelte, talán ezért is volt szükség a váltásra.

A korábban a Ferencvárosnál is megforduló támadó elárulta, nagyot lendített játékán a matyóföldi bemutatkozás.

– Kövesden csatárként játszhatok, persze néha visszalépek, de jóval szabadabb kezet kapok, mint Újpesten. Nemcsak én, hanem minden támadó a csapatban kreatívabb feladatot kap, nem igazán szabja meg Kuttor Attila, hogy merre menjünk, hanem figyeljük egymás mozgását, és arra reagálunk.

Végül kitért az Újpest nyitófordulóban elszenvedett Puskás Akadémia elleni vereségére is.

– Egy kis szomorúság kapott el, hogy a srácok az első hazai mérkőzésükön 3-1-re kikaptak, mert sok néző is kijött a meccsre. Erre nem számítottam, egy szorosabb mérkőzés volt a levegőben, de az Újpestnek a Puskás egy kisebb mumusa lett mostanában.

Vignjevic komoly fájdalmak után: “Nem követhetünk el olyan hibát, mint Traoré szerződtetése” – interjú