A csakfoci.hu elsőként számolt be arról két hete, hogy információi szerint egy régóta húzódó és sok feszültséget keltő ügy végére tehetnek pontot Újpesten, Roderick Duchatelet tulajdonos ugyanis kész visszaállítani a csapat régi címerét, amelyet még 2017 nyarán cseréltek le.

Ennek irányába tett most újabb lépést – és egyben gesztust a szurkolók felé – azzal a nemrég edzőt is váltó klub, hogy a Bp. Honvéd elleni fővárosi rangadón speciális mezben lép majd pályára, amelyen már a klasszikus klubcímer is szerepel majd.

Az Újpest FC közleménye, illetve bejelentése:

“Kedves Újpest Szurkoló!

Ahogyan azt pontosan tudod, a klub, amiért rajongsz 2017-ben címerváltásra kényszerült, amelynek okairól és előzményeiről korábban a klub tulajdonosa videóüzenetében mesélt Neked. Elmondta, hogy nem a legszerencsésebb döntés volt, tudja, hogy csalódást okozott Neked, amiért kifejezte bocsánatát.

Az üzenete azonban megoldást is tartalmazott: a közös egységes címerhez az újpesti labdarúgás egységesítése szükséges. Ezt a célt a klub nem adhatja fel, hisz a jelen problémáinak megoldása mellett ugyanolyan fontos a jövő, azért, hogy majd a Te gyermeked is ugyanolyan szenvedéllyel rajongjon az Újpestért, ahogyan Te teszed azt most.

Klubunk az elmúlt hónapok rossz eredményei miatt nehéz helyzetbe került a bajnokságban, és a hátralévő mérkőzéseken kiemelten fontos lesz, hogy pontokat gyűjtsön. A Predrag Rogan vezette szakmai stáb a játékosokkal együtt átérzi a helyzet fontosságát és gőzerővel készül a szombati Budapest Honvéd elleni sorsdöntő mérkőzésre. Azonban ebben a harcban szükség lesz RÁD is!

Tudjuk azt, hogy fontos számodra a tradíció és a múlt, hiszen múlt nélkül nincs jövő. Ezt jelképezi számodra a klub címere. Tudjuk, hiszen Veled éljük a mindennapokat. Azonban tudjuk azt is, hogy a címernek egységet kell jelképeznie. A klub tulajdonosa kifejtette, hogy készen áll azt a címert használni, amely a klub erejét, múltját, tradícióját és sikereit jelképezi. Amely címer alatt együtt sikereket értünk el. Tudod, hisz ott voltál vagy meséltek róla Neked, és emiatt váltál szurkolóvá.

A Rád való tekintettel csapatunk ebben a rendhagyó mezben fog kifutni szombaton a pályára az erőn felüli küzdelemre, tisztelegve és emlékezve a múlt sikereire, táplálva a 12. játékos erejét, mert minden buzdításra, lila-fehér szív együtt dobbanására szükség lesz az elkövetkező 7 mérkőzés során. S emellett bízunk abban, hogy az UTE is képes lesz tenni az újpesti labdarúgásért, az egységért, a közös utánpótlásért, a klubért, a közös egységes címerért és nem utolsó sorban Érted, a 12. játékosért!”

És az ominózus, kétcímeres mez:

Vignjevic hozta az Újpest új edzőjét, aki a saját állásáért is meccsel: “Elképesztő helyzetben van a csapat”