A Magyar Labdarúgó Szövetség február 6-án jelentette be hivatalosan, hogy elhalasztják az Újpest és a Ferencváros derbijét az OTP Bank Liga 20. fordulójában. Az már a bejelentés előtt eldőlt, hogy a Szusza Ferenc Stadionban nem (a gyepszőnyeg állapota miatt), az Illovszky Rudolf Stadionban viszont megrendezhették volna a magyar labdarúgás legnagyobb presztízsű rangadóját, ám a rendőrség utóbbi helyszínre nemet mondott.

Az Újpest ezután hivatalos halasztási kérelemmel fordult a szövetséghez, amit az MLSZ el is fogadott, és a halasztási kérelemhez a Ferencváros is hozzájárult.

Az elmúlt egy hónapban nem történt előrelépés a pótlás ügyében – sokkal inkább arról szóltak az elmúlt hetek, hogy a lilák folyamatos vándorlásban voltak, Szegeden, Kaposváron és Zalaegerszegen is játszottak “hazai” tétmeccset.

Pénteken viszont végre kiderült, mikor és hol pótolják majd az elhalasztott rangadót: A FERENCVÁROS HIVATALOS BEJELENTÉSE szerint a derbit április 21-én, kedden 20.05-kor fogják lejátszani a csapatok – a jelen állás szerint a Szusza Ferenc Stadionban.