A Standaard.be beszámolója szerint eddig ismeretlen tettesek Sint-Truiden városában graffitivel fújták le, és obszcén üzeneteket festettek a belga üzletember, Roland Duchatelet több ingatlanjára, köztük egy korábbi otthonát is megrongálták.

A Standaard.be-nek a helyi rendőrség megerősítette, hogy vandalizmus vádjával indítottak nyomozást az ügyben. Az elkövetők többek között olyan mondatokat festettek falra, mint például a “F.ck off, Roland”, amivel a tettesek egyértelműen utaltak arra, hogy nem szívesen látják a belga üzletembert az angol Charlton Athleticnél.

A portál információi szerint az első kézenfekvő bizonyítékok arra utalnak, hogy a tettesek az angol klub drukkereihez köthetőek.

Mint ismeretes, Roland Duchatelet 2014-ben vásárolta meg a Charlton Athleticet, de a várt fejlődés elmaradt, és a szurkolók többször is követelték már a távozását. Az elmúlt időszakban sajtóhírek szerint vannak lehetséges opciók a tulajdonosváltásra, de egyelőre konkrétum még nem látott napvilágot ezzel kapcsolatban.

Duchatelet-nek ez már a ötödik futballklubja, ugyanis a Charlton mellett övé a német harmadosztályban szereplő Carl Zeiss Jena, belga Standard Liege és a Sint-Truiden, a spanyol másodosztályú Alcorcón, fia, Roderick Duchatelet pedig az Újpest tulajdonosa.

Duchatelet korábbi jobbkeze: “A szurkolók be akartak lökni a vonat alá”