Mint ismeretes, az újpesti szurkolók/ultrák keményhangú üzenetekkel, kiírásokkal, skandálásokkal támadtak az újpesti vezetőségre – Roderick Duchatelet tulajdonosra, illetve dr. Gyarmati Eszter ügyvezetőre, sokszor lemondásukat is követelve – miután az Újpest FC megváltoztatta a labdarúgó-csapat címerét.

Pár héttel ezelőtt a belga tulajdonos nehezen elképzelhetőnek tartotta, hogy tárgyalásokba kezdjen azokkal a tüntetőkkel, akik szerinte nem éppen civilizált módon jelezték felé, mit gondolnak a címerváltásról, ugyanakkor úgy fogalmazott, hogy nyugodt hangvételű párbeszédre nyitottak. Közben az anyaklub, az UTE pert indított a focicsapat ellen.

A Viola Fidelity-ultracsoport néhány hét múlva viszont egy asztalhoz ültetné a feleket – köztük a tulajdonost több ízben és nyilvánosan kritizáló újpesti polgármestert, Wintermantel Zsoltot – , és az UTE klubigazgatóját, Őze Istvánt, méghozzá a Szusza-stadionban. Az egyeztetésre szóló meghívót a Facebookon tették közzé a fanatikusok.

 

Eközben rossz híreket kapott a csapat az MLSZ-től:

Kiderült: Két meccsre záratta be az MLSZ az Újpest stadionját

 

“Nagy örömmel vennénk a megjelenésüket”

“Tisztelt Vezetőség!

Én, mint az Újpest Szurkolótáborának egyik képviselője, ezúton szeretném meghívni az Újpest FC elnőkét, Roderick Duchatelet-et, valamint a klub ügyvezető igazgatóját, Dr. Gyarmati Esztert egy kötetlen beszélgetésre, melynek főbb témája az újpesti felnőtt labdarúgócsapat címerének megváltoztatása, és a címerváltoztatást övező kérdések megvitatása.

Időpont, Helyszín: 2017.09.04 18:00 Szusza Ferenc Stadion , 1. emeleti tárgyalóterem.

Az esemény meghívottjai :

Roderick Duchatelet – Újpest FC Elnök

Dr. Gyarmati Eszter – Újpest FC ügyvezető igazgató

Wintermantel Zsolt – Újpest Polgármester

Őze István – Újpesti TE Klubigazgató

Dr. Tahon Róbert – Újpest Jegyzője

Újpesti Szurkolótábor képviselői.

Nagy örömmel vennénk az eseményen való megjelenésüket, mellyel az Újpesti labdarúgás érdekeit támogatják és hajlandóak nyíltan beszélni a jelenlegi helyzetről és közösen keresünk megoldásokat a problémákra, és mindezt tesszük,, Egység, Épség, Egyetértés”- Újpesti sportklub mottójának jegyében.

Valamennyi Újpest szurkoló nevében, várjuk pozitív válaszukat és az eseményen való részvételt.

Üdvözlettel,

Újpesti Szurkolótábor képviselője