Szombat kora délután az Újpest a Szusza Ferenc Stadionban fogadta a Diósgyőrt. A vendégeknél Dejan Karan és Joachim Adukor sérülés miatt nem játszhatott, Makrai műtéte után lábadozik, Rui Pedrónak pedig éjszaka kislánya született, Orosz és Tóth pedig jelenleg a Kazincbarcikával készül a holnapi NB II-es bajnoki rajtra.

Az első valamire való lehetőségre a 13. percig kellett várni, Molnár szabadrúgását fogta könnyedén Banai. Három perccel később megszerezte a vezetést a Diósgyőr. A nyáron szerződtettet Grozav 25 méterre az Újpest kapujától gondolt egyet és olyan természetességgel lőtt a kapuba, mintha ez lett volna a világ legegyszerűbb dolga – derül ki a dvtk.eu élő közvetítéséből. A vezetés megszerzése után lendületben maradtak a borsodiak, több lehetőséget kidolgoztak. A félidő lefújása előtt még Stieber szánta el magát lövésre 18 méterről, de nem sikerült kaput találnia.

Fordulás után az 52. percben egyenlítettek a lila-fehérek. Egy 16 méterről elvégzett szabadrúgás után kapu előtti kavarodás végén Máté bepasszolta a labdát Danilovic kapujába. Nyolc perccel később Burekovic találta el a felső lécet 20 méterről, majd a 78. percben ismét a kapufát találták el a hazaiak. A hátralévő időben több találat nem született, 1-1-el ért véget a találkozó.

Felkészülési mérkőzés, Szusza Ferenc Stadion

Újpest-Diósgyőr 1-1 (Máté Zs. 52., ill. Grozav 16.)

Újpest: Banai (Pajovic -a  szünetben) – Ristevski, Máté Zs., Nwobodo, Simon K., Stieber Z. (Onovo – a szünetben), Tallo (Gigic – a szünetben), Bjelos, Mitrović, Pauljević, Burekovic

Diósgyőr: Antal (Danilovic – a szünetben) – Shestakov (Vági – a szünetben), Polgár, Hegedűs (Szűcs 61.), Memolla (Farkas M. 79.) – Márkvárt, Iszlai (Kispál 67.) – Hasani (Korbély 61.), Molnár (Zsiga 67.), Grozav (Cortés 67.) – Drazic (Ivanovski 61.)

Feczkó: “Szeretnék elnézést kérni a budafokiaktól, de….” – a Diósgyőr edzője reagált az újonc kifakadására