Korábban beszámoltunk arról, hogy a Budafoki MTE bejelentette, változás történt a csapat felkészülési programjában. Az élvonalbeli újonc tájékoztatása szerint a korábbi megegyezés ellenére a DVTK lemondta a jövő szombaton 11 órára tervezett bajnoki főpróbát, amelyet a két csapat Üllőn játszott volna. A borsodi együttes így aznap csak a Paksi FC ellen lép pályára, noha elsőként a Budafoki MTE-vel kötött le mérkőzést – emelte ki a klubhonlap.

– Egy olyan nagy múltú, komoly tradíciókkal rendelkező egyesületnél, mint a DVTK, sportszerűtlen, felelőtlen és a tiszteletet nélkülöző döntés születhetett. A Budafoki MTE mindenkinek megadja és mindenkitől elvárja a tiszteletet. Az ügyet ezzel lezártnak tekintjük – állt az újonc közleményében.

Ezt követően honlapunk megkereste a Diósgyőri VTK-t az üggyel kapcsolatban, de a klub nem kívánt reagálni, szombat délelőtt azonban Feczkó Tamás vezetőedző a klubhonlapnak adott interjújában kitért a budafokiak kifakadására.

– Mindenekelőtt szeretnék elnézést kérni a budafokiaktól, de több olyan körülmény is közbeszólt, amit nem tudtunk előre tervezni. Mi is voltunk már hasonló helyzetben, ezért ilyenkor az a tisztességes eljárás, hogy

ezt közel két héttel előre jelezzük az ellenfelünk felé is, akiknek így volt idejük új csapatot keresni.

Jelenleg négy játékosunk, Joachim Adukor, Dejan Karan, Makrai Gábor és Rui Pedro is sérüléssel bajlódik, valamint bár a három új érkezőnk mellé tervezünk további igazolást is, egyelőre a sérültek miatt most nem tudunk egymás után két mérkőzésen megfelelő minőségben pályára lépni. Az Újpest elleni találkozó eredetileg a mi kérésünkre 2X60 perc lett volna, de hasonló okok miatt ezt is le kellett rövidítenünk 2X45 perce –nyilatkozta a DVTK trénere.

A Diósgyőr ezen a hétvégén az Újpesttel néz farkasszemet, Feczkó a találkozóról elmondta, ez lesz az utolsó olyan meccs, ahol minden játékos pályára lép.

– Mindenki az erőállapotának megfelelő játékpercet tölt majd a pályán. Minden játékos megkapja a lehetőséget, hogy megmutassa, hogy a kezdőcsapatban a helye, valamint kíváncsi vagyok, hogyan tudjuk megvalósítani azokat a játékelemeket, amelyeket a héten gyakoroltunk – tette hozzá a szakember.