Mint ismeretes, az előztesen jóval esélyesebbnek tartott FC Basel csak nagy nehézségek árán, hátrányból fordítva győzött 2-1-re Újpesten, így kedvezőbb helyzetből várhatja a csütörtöki visszavágót az Európa Konferencia Liga 3. fordulójában, mint magyar riválisa. Önbizalma van is a svájci csapatnak, de lenézni azért nem akarják a lila-fehéreket – derült ki a Basel sajtótájékoztatóján.

Patrick Rahmen, a Basel vezetőedzője:Szerintem az Újpest megint a gyors labdaszerzésekre és kontrákra épít majd, de most erre jobban fel leszünk már készülve. Fontos, hogy a kezünkbe vegyük a meccs irányítását és eldöntsük a dolgokat, mint ahogy tettük az utóbbi hazai meccseinken is. Megfelelő állásból kezdhetjük a visszavágót, de így is egy jó teljesítményre és megfelelő koncentrációra lesz szükségünk. De így is készültünk. Szeretnénk folyamatosan a saját útunkon haladni, keményen dolgozunk és meccsről meccsre készülünk. Nem szabad lebecsülnünk az Újpestet, a legerősebb csapatunkkal fogunk pályára lépni.

Valentin Stocker, a Basel csapatkapitánya:Rendkívül fontos a számunkra, hogy újra a szurkolóink előtt játszhatunk majd. Az a hangulat, amit a drukkereink itthon teremtenek, egyszerűen fantasztikus. Most elég jól állunk önbizalom tekintetében is, hiszen formába lendültünk. Szerencsére elég jól mennek a dolgaink, bizakodó vagyok – idézi Dárdai Pál egykori berlini játékosát a telebasel.ch.

A Basel és az Újpest visszavágója 19:30-kor kezdődik majd a St. Jakob-Parkban.

Konferencia Liga: Oenning meglepetésre is képesnek tartja csapatát Bázelben – az Újpest sok gólt akar szerezni