Délután 4 órakor megkezdődött az Újpest-szurkolók tüntetése  a klub új címere ellen. Mint ismert, az Újpest FC megváltoztatta a lila-fehérek címerét, annak ellenére is, hogy többek között az Újpesti Torna Egylet, a szurkolók és Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt is ellenezte azt.

A tüntetést a Szusza Ferenc Stadion előtt tartották. A drukkerek korábbi célja az volt, hogy a Vác elleni edzőmérkőzésen is tiltakoznak, de a klub zárt kapussá tette az összecsapást.

A drukkerek azt követelték, hogy hozzák nyilvánosságra a címerszavazás végeredményét, illetve a címer megváltoztatásának valódi okát. Az UTÉ-tól pedig azt akarják megtudni, milyen lépéseket tettek az FC-vel való megegyezés felé, és hogy miért nem törekednek megegyezésre a címer jogi használatának feltételeiről. A drukkerek szeretnék, ha az egyesület nem bújna ki a felelősség alól, hanem a kompromisszumra törekedne.

Emellett az Újpest FC-től és az UTÉ-tól is azt kérték, tegyék tisztává, hogy a címer használata miért okoz feszültséget a két labdarúgó-akadémia működése során.

Az újpesti drukkereknek a Real Madrid szurkolói csoportja is üzent a tüntetés előtt.