Mint ismert, az Újpest az Európa Konferencia Liga 2. selejtezőkörében csatlakozott be a küzdelmekbe. A lila-fehérek 3-1-re nyertek a liechtensteini Vaduz elleni visszavágón, így kettős győzelemmel, 5-2-es összesítéssel jutottak tovább a következő körbe, ahol a Basel ellen játszanak.

A 3. selejtezőkör első mérkőzését augusztus 5-én, csütörtökön a Szusza Ferenc Stadionban, a visszavágót egy héttel később, a bázeli St. Jakob-Parkban rendezik – magyar szempontból remélhetőleg a továbbjutás reményében.

Ami az esetleges folytatást illeti: az Újpest kiemelt csapatként szerepelhetne a rájátszásban, így a következő ellenfeleket kaphatja meg:

CSZKA Szófia (bolgár), NK Osijek (horvát), Pacos Ferreira (portugál), Larne (északír), Breidablik (izlandi), Aberdeen (skót), Cukaricki (szerb) és Hammarby (svéd).

A rájátszás sorsolását augusztus 2-én, 14 órakor tartják meg az UEFA nyoni székházában, itt az is eldől, hogy az Újpest továbbjutás idegenben vagy otthon lép pályára.

Érdekesség, hogy az Újpestet immáron négy éve erősítő szerb kapus, Filip Pajovic 2016 és 2017 között a Cukaricki játékosa volt, valamint az idén júliusban a ciprusi AEL Limasszolhoz szerződő északmacedón válogatott hátvéd, Kire Ristevski újra farkasszemet nézhet korábbi csapattársaival.

A EKL-rájátszás sorsolását hétfőn 14 órakor élőben közvetítjük.

BL: Román vagy szerb ellenfél is várhat a Fradira a rájátszásban – íme, a lehetséges ellenfelek listája