Hamarosan megegyezés születhet az angol harmadosztályú Charlton Athletic eladásáról Roland Duchatelet és a két érdeklődő vevőjelölt valamelyike között – írja a londoni Evening Standard. A lap úgy tudja, hogy a belga tulajdonos már csak a vételárat tekintve alkudozik – az egyik vevőjelölt ajánlata pedig közel jár a kért összeghez -, szándéka azonban egyértelmű: el akarja adni a csapatát.

A tulajdonosváltásra akár már ebben a hónapban sor kerülhet – ezt az angol klub egyik igazgatója, Richard Murray is megerősítette, azokat a híreket viszont cáfolta, mely szerint Duchatelet csak a csapatot adná el, miközben a stadiont, a The Valley-t és a Charlton edzőközpontját megtartaná. Mint fogalmazott, a tulaj alighanem mindent és egyszerre értékesíthet majd.

A Charlton kapcsán egyébként a brit sajtó már hosszabb ideje a klub eladásáról írt, annak is köszönhetően, hogy régebb óta megromlott a belga üzletember és a szurkolók kapcsolata, így utóbbiak sem bánnák a tulajdonosváltást.

Ha az Athletic valóban eladásra kerül, úgy az Újpest nem csak a Duchatelet-család utolsó élvonalbeli csapata (2011-ben vették át az irányítást, fia, Roderick a magyar klub első embere) maradhat, hanem a legfontosabb bástyája is,  hiszen így a lilákon kívül csak a német Carl Zeiss Jena és a spanyol Alcorcon maradna a birtokukban, ám utóbbiak mind alacsonyabb osztályban szerepelnek. Papíron tehát  a magyar klub lesz az abszolút  “zászlóshajója” a belga családnak.

Az egykori “Duchatelet-piramis”, amely két belga klubbal már most is kevesebb: