Az Újpesten mintegy hét évig dolgozó, ezzel – külföldi edzőként mindenképpen – klubtörténelmet író Nebojsa Vignjevic egy éve, két Magyar Kupa-győzelmet is követően távozott posztjáról, azóta nem volt csapata a szerb szakembernek. Bár több megkeresése is volt az utóbbi időszakban, például az arab világból, az 53 éves tréner egyik kérőjével sem egyezett meg, azonban a napokban végre “elkelt” a szakvezető.

Vignjevic lett ugyanis a lett élvonalbeli Liepaja vezetőedzője: a csapat június utolsó napjaiban szakított addigi szakvezetőjével, Dzmitry Molashsal, majd nem sokkal később kinevezte a kispadra a szerb edzőt.

Aki rögtön egy igazi presztízsmeccsen, a BL-ben is induló címvédő Riga ellen mutatkozhatott be a bajnokságban és meglepő győzelemmel debütált. A Liepaja a korábban Pápán is futballozó Zulevs hatalmas góljával nyert 1-0-ra, így – nagyjából féltávnál – stablian őrzi negyedik helyét a táblázaton.

A nemzetközi indulást jelentő harmadik pozíciótól jelenleg 10 pontra áll Vignjevic új csapata, amely a Lett Kupában is versenyben van még (címvédőként), sőt, az Európa Konferencia Ligában is lesz jelenése, selejtezőbeli szereplését az északmacedón Struga ellen kezdi meg csütörtökön.

Vignjevic tavalyi “búcsúinterjúja”:

Vignjevic: “Végre kritizálhatom az Újpestet és az edzőjét” – “búcsúinterjú” a távozó szakvezetővel