Az Újpest nemrégiben jelentette be, hogy szerződtette a Puskás Akadémia házi gólkirályát, Tischler Patrikot. A támadó az M4 Sportnak elárulta, nem kellett sokat gondolkodni a váltáson.

– Hallottam az Újpest érdeklődéséről többször is. Ilyenkor persze könnyen megy a váltás, egy Újpestnek nem sokan tudnak nemet mondani. Én is azt gondoltam, hogy ha a csapat komolyan szeretne, akkor igent kell mondanom. Az első edzés dinamikus volt kapuralövésekkel, kis játékokkal, úgyhogy azt kaptam, amit vártam. Azt is fölvázolta a mester, hogy mik a célok: mindenképpen az európai kupaporondra akarunk odaérni. Erősíteni is akar a csapat, úgy hallottam, további játékosok érkezésére is lehet számítani. Remélem, ez olyan év lesz, amely méltó az Újpest nevéhez.

 

A 25 esztendős Tischlernek nemrégiben született meg első gyermeke, ami szintén plusz motivációt szolgáltat neki.

– A világ legjobb érzése, mindig is ezt akartam, fiatalon apuka lenni. Most nyolchetes a kislányom, szépen fejlődik, aminek nagyon örülök. Remélem, ez a futballban is jó hatással lesz majd rám.

A támadó úgy véli, Nebojsa Vignjevic együtteséből a válogatott közelébe is hamarabb odakerülhet.

– Mindenkinek a válogatott álma, egyszerűbb úgy, ha az ember ott van a tűzközelben, az NB I-ben több mérkőzést látogat a kapitány. Az NB II-es kitérő sajnos így alakult, de most bizonyítani szeretnék az élvonalban is, és akkor talán a válogatottság is képbe kerülhet.