Enyhén szólva sem sikerült az új edző belépője Újpesten. A hazai 0-5-nél még a legpesszimistább szurkolók is jobb rajtra számítottak. Elnézve azonban Újpest idei szereplését, a bennmaradásnál nem igazán lehetnek komolyabb céljai. A lilák négy ponttal előzik meg a már kiesőhelyen álló Budafokot, az újonc azonban két meccsel kevesebbet játszott.

Az Újpest vezetőedzője, Michael Oenning először a Vasas szakvezetőjeként dolgozott Magyarországon. A 2015/16-os szezonban – a mostanihoz hasonlóan – a téli szünetben vette át a csapat irányítását. Ahogy jelenleg az Újpestnél, a Vasasnál is a bennmaradás kiharcolása volt a cél.

A Vasas Oeninggel egy debreceni 0-4-el nyitott, majd végig óriási harcot vívott a Békéscsabával és a Puskás Akadémiával a bennmaradásért. Az utolsó fordulóban aztán egy emlékezetes mérkőzésen legyőzték az MTK-t és bennmaradtak az élvonalban.

A következő szezonban viszont fantasztikusan szerepeltek az angyalföldiek Oenning vezetésével, sokáig a bajnoki címért is harcban voltak, végül a harmadik helyen végeztek és bejutottak a Magyar Kupa döntőjébe.

Oenning harmadik szezonjában viszont kiesett a Vasas az NB I-ből és azóta is a másodosztályban szerepel. Újpesten minden bizonnyal ennél egy pozitívabb forgatókönyvben reménykednek.

NB I: Vidi-parádé, katasztrofálisan sült el az újpesti edzőcsere – videók