A csapat minden célt elért, amit a szezon előtt kitűztünk, Magyar Kupa-győztes lett, valamint bronzérmet szerzett a bajnokságban. Ez a realitás?

 – Igen, ez egy nagyszerű teljesítmény – kezdte a belga tulajdonos az ujpestfc.hu-nak. –  Az Újpest FC-nek hosszú ideje nem volt ilyen kiemelkedő eredménye, utoljára az Újpesti Dózsa nyert kupát, és volt a bajnokságban a legjobb három között egyszerre, még 1987-ben. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy legjobb játékosaink közül kettőt, Enis Bardhit és Souleymane Diarrát, tavaly nyáron veszítettünk el, de úgy gondolom, ezzel párhuzamosan néhány jó átigazolást is véghez vittünk. Habár pár ember még novemberben hangosan kardoskodott az edző leváltása mellett, a csapat most jóval több és stabilabb, mint valaha volt. Sokan azt hitték, hogy nem leszünk képesek ilyen eredmények elérésére, mert túl sok akadály tornyosult az együttes előtt ahhoz, hogy ilyen dolgokat megvalósítsunk.

Nebojsa Vignjevic is említette, az európai porondhoz viszont kell egy kis további erősítés. Mekkora lesz a mozgás a nyári szünetben?

 – Ez elsősorban a számunkra elérhető játékosok minőségétől függ. Csak olyan labdarúgókat fogunk igazolni, akik jobbak azoknál, akik az adott pozícióban jelenleg nálunk játszanak. Természetesen az Európa-ligás lehetőség vonzóbbá tesz minket a minőségi játékosok szemében, továbbá az a tény is, hogy már bizonyítottuk, képesek vagyunk közvetlenül nagy bajnokságokba játékosokat adni.

Tudjuk, hogy érdeklődnek néhány labdarúgónk iránt, de abban is biztosak vagyunk, ha el is adjuk őket, minőségi futballistákkal pótoljuk a távozó játékosokat. Számítok néhány extrakvalitású erősítés érkezésére, és biztos vagyok benne, jó alapunk van arra, hogy egy erős csapatot csináljunk a következő idényre is.

Milyen eredményekkel lenne elégedett a nemzetközi szereplések alkalmával?

 – Először is meg kell célozzuk a csoportkört, de attól tartok, erre jelenleg nem állunk készen. Ezért boldog lennék, ha mi lennénk az a magyar csapat, amelyik a legtovább bent marad az Európa-liga sorozatban. A következő előttünk álló néhány évben azon kell dolgoznunk, hogy a csoportkörre is alkalmasak legyünk.

Egy ilyen bajnoki szezon után, jövőre emeli a tétet, nagyobb célkitűzés lesz például a bajnokságban?

 – Számunkra mindig is az volt a cél, hogy az Európa-ligában futballozzunk, és a lehető legjobb eredményeket érjük el ott.

Láthatjuk, ebben a hazai bajnokságban egyrészről bármi megtörténhet, itt újra gratulálnom kell a Honvédnak a tavaly mutatott teljesítményéhez, másrészről viszont néhány együttes olyan büdzsével gazdálkodik, amivel nagyon nehéz versenyeznünk. Természetesen újra megcélozzuk majd a kupagyőzelmet, mert a mostani helyzetben számunkra az sokkal elérhetőbb trófea.

A kupasikert után ismét felerősödtek a klubeladását érintő pletykák.

 – Boldog lennék, ha arról szólnának a pletykák, hogy eladjuk a klubot, mert a szóbeszédek, amiket én hallottam, arról szólnak, hogy átveszik a klubot. Ezek a pletykák rendszeresen – nagyjából félévente – előjönnek, főleg akkor, amikor az Újpest FC erős. Úgy gondolom, ezek arra valók, hogy aláássák a stabilitásunkat, amelyről az elmúlt pár évben tanúbizonyságot adtunk.

Hivatalos: Távozik posztjáról az Újpest klubmenedzsere