I. félidő:

Az NB I-es bajnokságban a kiesés ellen küzdő Újpestre az a Szolnok várt, amely 11 tétmérkőzés óta nem talált legyőzőre és legutóbb az NB II-es listavezető DVSC-t is legyőzte a Tiszaligeti Stadionban.

A hazaiak azonban ezúttal sokáig nem igazán tudtak felnőni esélyesebb ellenfelükhöz, bár egy-két ügyes akciója és lehetősége akadt azért a másodosztályú együttesnek. A fiatalokat is bevető Újpest aztán az első félidő utolsó perceiben – mint utólag kiderült – eldöntötte a találkozót.

A 30. percben Antonov még nagy helyzetet hagyott ki, a szünet előtt nem sokkal azonban jött a vendégek vezető gólja. A 44. percben a fiatal Katona esett el a kifutó Molnár-Farkas mellett, büntető járt a liláknak. A 11-est magabiztosan értékesítette Junior Tallo.

Nem sokkal később Beridze egy nagy szóló végén durrantott a bal kapufa mellé. Jöhetett egy szöglet, amelyet Katona végzett el és az érkező Csongvai a kapuba csúsztatta a labdát – 0-2 volt a félidei állás.

II. félidő:

A fordulás után Junior Tallo fejesével még veszélyeztetett az Újpest, utána viszont elkezdtek cserélgetni a lilák, már a pénteki, Diósgyőr elleni kiesési rangadóra is gondolva.

A Szolnok pedig egyre inkább feljött és elkezdett helyzeteket is kidolgozni. A hazaiak a 70. és a 73. perc között három komoly lehetőséget alakítottak ki, kétszer Banainak kellett nagyot védenie, egyszer pedig Novákot egy csapattárs zavarta meg viszonylag tiszta helyzetben. Ekkor a szolnoki szépítés mindenképpen benne volt a találkozóban.

A nagy rohamok azonban hamarosan alábbhagytak, csak a mezőnyfölény maradt szolnoki részről. A végén Beridze helyzete, illetve Novák veszélyes szabadrúgása, majd Banai újabb hárítása jelentett eseményt, gól viszont már nem született.

A lilák összességében megérdemelt, de a második félidőben azért kissé izgalmassá váló 2-0-s győzelmükkel bejutottak a MOL Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé.

Magyar Kupa, 8. forduló:

Szolnok (NB II) – Újpest 0-2 (Junior Tallo 44. – 11-esből, Csongvai 46.)

A meccs krónikája percről percre itt!

Szolnok: Molnár-Farkas – Szekszárdi, Kovács O., Bárdos – Tajti (Tóth B., 63.), Kónya (Sitku, 63.), Rokszin (Berdó, 46.), Tisza K., Kotula – Kurdics (Lakatos, 46.), Novák Cs.

Újpest: Banai – Pauljevic (Máté Zs., 61.), Kastrati, Ristevski, Antonov (Stieber Z., 61.) – Csongvai, Onovo – Katona, Szakály P., Mucsányi (Beridze, 36.) – Junior Tallo (Perosevic, 61.)

Korábban: 

Tarpa – DVTK 0-3


 

A további program:

Szerda:

13:00: Hódmezővásárhely (NB III) – Puskás Akadémia

13:00: Kazincbarcika (NB II) – MTK

13:00: Dunavarsány (megye I.) – Budafok

13:00: Tállya (NB III) – Kaposvári Rákóczi (NB II)

13:00: DEAC (NB II) – DVSC (NB II)

13:00: Taksony (NB III) – Siófok (NB II)

13:00: Soroksár (NB II) – Kisvárda

13:00: Dorog (NB II) – Ferencváros

13:00: III. Kerület (NB III) – Budapest Honvéd

13:00: Csákvár (NB II) – Paks

14:00: Pécs (NB II.) – Szombathelyi Haladás (NB II)

15:00: Ajka (NB II) – Mezőkövesd

19:45: Vasas (NB II) – MOL Fehérvár

 

Csütörtök:

13:00: Tiszafüred (NB III)–Zalaegerszeg

Vignjevicnek elege lett: “Ne bújjanak el mögém Újpesten!” – interjú