A MOL Magyar Kupában, a legjobb 16 közé jutásért zajló párharcok közül elsőként a bajnokságban a kiesés ellen menekülő Diósgyőr a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályban szereplő, több ukrán származású játékost is bevető Tarpa otthonába látogatott.

Az előzetesen esélyesebbnek tartott Diósgyőr ragadta magához a kezdeményezést, többet birtokolta a labdát, irányította a játékot. A 32. percben azonban megszerezte a vezetést Zoran Zekic együttese, miután Suljic passza Pikket találta meg, észt védő középre adott, a menteni igyekvő Gál a saját kapujába lőtte a labdát. A 41. percben közel állt az egyenlítéshez a házigazda, Sándor továbbításából Vajda a bal alsó mellé célzott. Ami az egyik oldalon kimaradt, az gól lett a másikon. Az első félidő végén Iszlai passzából Ivavovski a kapu jobb oldalába helyezett.

Fordulás után a végig aktívan játszó Vajda lövését védte bravúrral Malenica, a másik oldalon egy jobb oldali beadás után Grozav közelről nem hibázott. A hazaiak küzdöttek a becsületgólért, ami aztán az utolsó erejüket is felemésztette. A hajrában aztán Vajda és Djácsenkó is helyzetbe került, azonban ezeket nem sikerült kihasználniuk. Újabb gól már nem született, a diósgyőriek 3-0-s győzelemmel jutottak a következő körbe, ahol az Ajka és a Mezőkövesd összecsapásának győzteséhez látogatnak.

MOL Magyar Kupa, 8. forduló

Tarpa SC-DVTK 0-3 (Gál 32. – öngól, Ivanovski 44., Grozav 57.)

Tarpa SC: Cserepka – Buda, Kurilcsik (Fülöp K. 78.), Gál R., Szics – Sándor I. (Fejes J., 64.), Dobrovolszki – Szabó R. (Djácsenkó 64.), Vajda A., Nádimov (Trombola 83.) – Dán (Bodnáruk 64.).

DVTK: Malenica – Vági, Karan, Memolla (Soldo 31., Szűcs, 67.), Pikk – Zivulic, Iszlai (Zsiga – a szünetben) – Suljic, Grozav (Drazic 67.), Makrai – Ivanovski (Shestakov 75.).

Az Újpest NB II-es csapat ellen izzadt meg a MOL Magyar Kupában