A belga Sint-Truiden hivatalosan is bejelentette, hogy japán elektronikai cég, a DMM lett a csapat többségi tulajdonosa, azaz Roland Duchatelet eladta utolsó otthoni klubját is. Duchatelet élettársa, a klub elnöke, Marijke Hofte december elsején, a hivatalos átadás napján távozik majd posztjáról.

Ezzel az Újpest maradt a Duchatelet-család utolsó élvonalbeli csapata (2011-ben vették át az irányítást), hiszen a lilákon kívül az angol Charlton, a német Carl Zeiss Jena és a spanyol Alcorcon maradt a birtokukban, ám utóbbiak mind alacsonyabb osztályban szerepelnek. Papíron tehát  a magyar klub lett a “zászlóshajója” a családnak.

A Charlton kapcsán egyébként a brit sajtó ugyancsak a klub eladásáról írt az utóbbi hetekben-hónapokban – hosszabb ideje megromlott a belga üzletember és a szurkolók kapcsolata, így utóbbiak sem bánnák a tulajdonosváltást.

Néhány éve, nem csak a Sint-Truidennél, de a nagymúltú Standard Liége-nél is Roland Duchatelet irányított egyébként, ám 2015 júniusában részvényeit (99 százalékban) eladta az addigi alelnöknek, Bruno Venanzinak. Akkor azt cáfolta, hogy azért adta el a részét, hogy ne legyen “ütközés” a belga élvonalba feljutott Sint-Truidennel, amelyet tehát Duchatelet párja irányított.

Az egykori “Duchatelet-piramis”, még a két belga klubbal: