Obinna Nwobodót első körben a nigériai utánpótlásképzésről kérdezték a szurkolók.

Alapvetően különbözik a nigériai, de mondhatnám szerintem, hogy az afrikai és az itteni rendszer. Nálunk nem jellemzők az akadémiai képzések, a játék alapjait az utcán, a focipályákon lessük, sajátítjuk el, és az iskolákban. Éppen ezért a tanulási, tanítási folyamatok is mások a labdarúgás területén, mint itt, Európában – árulta el a szélső, majd hozzátette, miért Magyarországra esett a választása.

Nagyon fiatalon kerültem ide, nem sok élettapasztalattal rendelkeztem, így egy ilyen fontos döntés meghozatalában nagy segítségemre volt az ügynököm és a szüleim, akik az én érdekeimet tartották szem előtt – tette hozzá. Obinna elmondta még nem mérte le, hány másodperc alatt futja a 100 métert. Viszont azt elárulta, mikor és miért kezdett focizni és szerinte miben kell még fejlődnie.

Egészen kicsi gyerekként kezdtem el a labdarúgást, mert nagyon szerettem ezt a játékot. Nem volt senki, aki noszogatott volna, én azért csináltam, mert örömömet leltem a dologban.

Nagyon sok területen kell még előre, feljebb lépnem, hiszen a futball a folyamatos fejlődésről szól.

Úgy gondolom, van még mit tanulnom erről a játékról, hogy jobb lehessek – fogalmazott a 22 éves játékos, majd kitért arra is, melyik külföldi csapatban próbálná ki magát.

Nem mondanék konkrét együttest, nincs is ilyen elképzelésem, amit én szeretnék az az, hogy a legmagasabb szinten is kipróbálhassam magam – mondta a nigériai játékos a klubhonlapnak adott válaszaiban, aki számára sokat jelent az Újpest.

Nagyon sokat, hiszen itt kezdtem Európában a profi karrieremet, és itt megadták nekem a lehetőséget, bátorítottak, hogy bizonyíthassak. A szurkolókat, akik rengeteg erőt adnak a támogatásukkal a rossz időkben is, ami rendkívül fontos. A klubot, az edzőket, a csapattársakat, a stábot, akik mind nagyon sokat segítenek nekem abban, hogy kiteljesedhessek, amiért igazán hálás vagyok.

Obinna az idei szezonban eddig 22 bajnokin játszott, négy gólt szerzett és három három gólpasszt jegyzett.

A csakfoci.hu tavalyi interjúja Obinnával:

Újpest: “Vignjevic arra tanított meg, hogy igenis rontsak el dolgokat” – interjú