A svéd SportBladet információi szerint nagy eséllyel Újpesten folytatja pályafutását a svéd másodosztályú AFC Eskilstuna 19 éves középpályása, Ismet Lushaku, akit az előző átigazolási idényben szóba hoztak többek között a Premier League-ben szereplő Southamptonnal és Arsenallal, valamint a spanyol első osztályú Villarreallal is.

A lap azt írja, az egyszeres koszovói válogatottat a magyar klub mellett a francia második ligás Amiens is vinné, ám a negyedik kerületi együttes előnyösebb pozícióban van.

– Nagyon nagy az érdeklődés Izmet iránt. Jól járnánk anyagilag az eladásából, de nem akarunk megválni tőle mindenképpen, nem megyünk csődbe, ha végül marad – nyilatkozta az Eskilstuna sportigazgatója, Tore Eliasson.

A Transfermarkt szerint Lushaku szerződése 2021 nyaráig érvényes a svédeknél, a piaci értékét pedig 250 ezer euróra becsülik. A 19 éves játékos a 2019-es idényben mutatkozott be az Eskilstuna első keretében, az élvonalban akkor 13 mérkőzésen lépett pályára, míg a Svéd Kupában négyszer kapott lehetőséget, és ebben a sorozatban végül meg is szerezte első gólját. A jelenleg is futó másodosztályú szezonban eddig 13 találkozón játszott.