Amit a csakfoci.hu vasárnap elsőként jelzett, hétfőn hivatalossá vált: Moussa Corso Traoré lett az Újpest labdarúgócsapatának harmadik téli igazolása. A klub ezt hétfő délben hivatalos honlapján jelentette be.

A guineai születésű játékos a tavaszi idényben még kölcsönben szerepel majd lila-fehérben, de a szerződtetését a nyáron opcióval véglegesítheti az NB I-es csapat. A még csak 21 éves középpályás a svéd harmadosztályú Vasalunds IF-től tette át székhelyét a IV. kerületbe, ahol a 15-ös mezszámot fogja viselni.

A középpálya közepén is bevethető játékos – miután átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon és aláírta a szerződését – a következőképpen nyilatkozott a klubhonlapnak.

Egy nagy álmom vált azzal valóra, hogy csatlakozhattam ehhez a klubhoz. Már egy ideje szerettem volna egy új szintre lépni és hála az Istennek, ezzel az újpesti lehetőséggel ez most megadatott. Európában eddig svéd alsóbb osztályú csapatoknál játszottam, így ez most igazi előrelépés számomra. Szeretnék sokat fejlődni és idővel a legjobb Európában játszó, afrikai játékosok egyikévé válni – mondta Traoré az ujpestfc.hu-nak, aki a lilák harmadik téli szerzeménye Bacsa Patrik és Andreias Calcan után.

Újpest: Az Eb-t is megjárt román válogatott játékos érkezhet – sajtóhír