Mint arról beszámoltunk, az OTP Bank Liga 20. fordulójából elhalasztott mérkőzésén a Ferencváros 1-0-ra nyert az Újpest ellen a Szusza Ferenc Stadionban, így a Fradi így már 9 pontra növelte előnyét a Vidivel szemben. Így látta a két edző a derbit.

Nebojsa Vignjevic (Újpest):Mit is mondhatnék a játékosoknak? Tényleg mindent megtettek a pályán, a lehető legjobb formájukat hozták a mérkőzésen. A korán bekapott gól után feljavult a csapat teljesítménye, számos lehetőséget dolgoztunk ki, de nem sikerült ezeket gólra váltani. Próbáltuk végig nyomás alá helyezni a Ferencvárost, nem könnyű azonban a Fradi ellen, 90 percen át tartani ezt a ritmust. Sajnálom, hogy már a 7. percben gólt kaptunk, és azt is, hogy mi nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket. Rosszat nem mondhatok a játékosokról, csak olyan hibákat követtek el, amik normálisak és bármikor előfordulhatnak. A hozzáállásuk megfelelő volt. Azt várom el a folytatásban, hogy úgy játsszunk, mint ahogy jobbára ma is tettük, persze amellett, hogy most már gólokat is kell szereznünk. De a fegyelmezettségünkkel elégedett voltam, ez kell folytatnunk a pontok gyűjtése mellett. Hiszek abban, hogy ezzel a teljesítménnyel előrelépünk majd.

Nem csak nekünk, de minden csapatnak kemény lesz az, hogy háromnaponta meccset kell játszani.

A szerb szakember a derbi sajtótájékoztatóján is beszélt arról, mire lehet a szerdán mutatott forma a folytatásban:

A ma látott teljesítmény egyértelműen elég lehet az NB I-ben maradáshoz. Ha a Ferencváros ellen ilyen keményen és fegyelmezetten tudunk játszani, akkor az a többi csapat ellen is jó lehet.

Ugyanakkor minden ellenfelünk nagyon vigyázni fog a pontokra, nem lesz könnyű feltörni a védelmeket, minket pedig egyébként is elégg nyomaszt az idényben, hogy nem tudunk elég gólt szerezni, hiába játszunk sokszor jobban az ellenfeleknél.


Szergej Rebrov (FTC):Nagyon nehéz volt itt játszani, mert bár gólt nem szerzett az Újpest, edzőkollégám nagyon jól összerakta, felkészítette a csapatát, amely futballozni is akart. Ugyanakkor úgy érzem, megérdemelt győzelmet arattunk, persze jól lett volna még egy gólt szerezni a helyzeteinkből, különösen a második félidőben. Mostantól csak az előttünk álló nyolc meccsel kell foglalkoznunk, pláne az előttünk állóval – profikként csak erre koncentrálhatunk. (M4 Sport)

Rebrov a mérkőzést követő sajtótájékozzatón is méltatta az ellenfelet:

Számomra az Újpest talán a legnehezebb ellenfél a ligában, mert mindig próbálja játszani a focit.

Szerintem mindkét csapat jó futballt játszott, mi kihasználtunk egy lehetőséget, ők nem, és összességében szerintem megérdemelten nyertünk. A kontráinkból akár többször is betalálhattunk volna egy olyan meccsen, amely nem volt könnyű a szurkolók hiánya és a szokatlan felkészülés miatt sem. 

NB I: Visszatérhetnek a szurkolók a stadionokba – itt vannak az új szabályok