Debreceni VSC – Ferencvárosi TC 2-1

Herczeg András (DVSC): “A Ferencváros nagyon bekezdett az első félidőben első részében, nagyon gyorsan játszottak, nagyon jól támadtak vissza, mi ekkor a megszerzett labdával lassan jöttünk ki, ebből adódtak pontatlanságok. Az első játékrész második felében már feljebb tudtunk menni, próbáltunk jobban átmenni a Ferencváros térfelére és fentebb labdát szerezni. A második félidőben végig ez volt az elképzelésünk, hogy támadjuk le a Fradit, hogy ne tudjon építkezni. Úgy érzem, a játékosok nagyon jó mérkőzésen nagyon nagy győzelmet arattak. Zsóri Dániel az első mérkőzésén valami fantasztikus gólt rúgott, és nemcsak szép volt, hanem nagyon fontos is számunkra. Büszke vagyok a csapatra, a fiúk kitették a szívüket, a lelküket, jól játszottak a nagyon erős Ferencváros ellen.” (dvsc.hu)

Szerhij Rebrov (FTC): “Többet érdemeltünk. Hasonló a helyzet sajnos, mint az Újpest ellen volt: vezetést szereztünk, majd „leültünk”. Voltak lehetőségeink, de nem sikerült nyerni. Ugyan veszítettünk, de továbbra is megvan az előnyünk a tabellán. Folytatnunk kell a munkát, miután ezt a mérkőzést kielemeztük. Ha szeretnénk meccset nyerni, akkor nem szabad megállni a vezetőgólnál. Újabb gólokat kell szereznünk a szervezett védekezés mellett. Az elmúlt három meccsen egyaránt megálltunk. A védelemben Blazic megsérült, várjuk, hogy visszatérjen. Böde Dániel az utolsó edzésen ott volt, de előtte sokáig beteg volt, ezért maradt ki. Nagy konkurenciaharc van azon a poszton szerencsére, így ha jobban lesz, a következő meccsen ugyanúgy benne lesz a keretben. Természetes, hogy nem elégedettek a szurkolók, többet várnak tőlünk, de ezzel én is így vagyok. Javítanunk kell, hogy boldoggá tegyük őket.” (fradi.hu)

Diósgyőri VTK – Budapest Honvéd 2-1

Fernando Fernandez (DVTK): “Két részre bontható a mérkőzés, az elején akadtak problémáink, amit kijavítottunk, és ekkor jobban játszottunk ellenfelünknél. De ez csak részletkérdés, legfontosabb az eredmény. Az elsőben nem olvastuk jól a játékot, és kaptunk egy gólt a saját hibánkból. Azt a meccs előtt is tudtuk, hogy a Honvéd sok jó játékossal rendelkezik, nagyon egységesek, lezárják az összes passzsávot. A kapott gól után a csapat idegessé vált, egyre azt hallottam a pályáról, hogy támadni kell, pedig türelemre volt inkább szükség, mert a Honvédhoz hasonló csapatok ellen, akik sok játékost koncentrálnak a pálya középén, ki kell várni a megfelelő pillanatot. Amikor Szabó Bence visszább lépett, akkor nem ült a vendégek letámadása, dinamikusabb lett a játékunk, jobban mentünk előre, nagyban hozzájárult ez a változtatás a sikerhez. A csapat erőssége, hogy a labda birtokában meg tudjuk várni azokat a pillanatokat, amikor be tudunk lépni az üres területekre. Ugyan kaptunk egy gólt, de nem emlékszem, hogy tiszta helyzeteket alakított volna ki a Honvéd, mert nagyon egységesen védekeztünk. Sokat fejlődtünk ezen a téren, miként mentálisan is, hiszen idén mindegyik találkozón hátrányba kerültünk, és ahogy a múlt héten, ma is hátrányból álltunk föl, ami a csapat tartását bizonyítja.” (dvtk.eu)

Supka Attila (Honvéd): “Nagyon bosszús vagyok. Az első félidő jól sikerült, kontrolláltuk a meccset, nem voltak problémáink, a védekezést jól megoldottuk, az előre játékunkban pedig benne volt a veszély. A második félidőben érthetetlen módon visszatoltuk a védekezésünket, nem mertünk annyira feljönni az ellenfélre, mint az első játékrészben. Ahogyan a múlt héten mi kaptunk két gólt a Puskás Akadémiától, most mi adtunk kettőt az ellenfélnek. Ezen kívül a DVTK-nak talán 2-1 után volt egy lövése Prosser részéről, amit Gróf Dávidnak kellett védenie. Ilyen hibákat ezen a szinten nem követhetünk el. Bosszantó, hogy az első gól előtt visszapasszoljuk a középpályáról a labdát a kapusnak, aki nem oldalra rúgja, hanem középre elég rosszul és abból egyenlítenek, majd egy 40 méteres felívelt labdát a védőnk nem tudja elfejelni. Ezen a szinten ennek csak az lehet a következménye, hogy 1-0-s vezetésből 2-1-re kikapunk. A végén nem kaptunk meg egy százszázalékos büntetőt, amikor Mezghranit kilökték a labda alól az ötösön, de még egyszer mondom, nem ezen múlt, ha ugyanazt játsszuk végig, mint az első félidőben, akkor megnyerjük a mérkőzést.” (honvedfc.hu)

Kisvárda – Paks 0-0

Dajka László (Kisvárda): “A játék képe alapján igazságosnak mondható a döntetlen. Nagyon küzdelmes mérkőzés volt, időnként egyik-másik csapat elkapta a fonalat, csináltunk egy-két szép dolgot mi is. Hazai pályán, az életünkért játszunk. Nagyon bízom benne, hogy jó döntés született a lesgólnál, számunkra ez egyáltalán nem mindegy. De ez már csak utópia, előre kell néznünk és nem is kell azzal sem foglalkoznunk, hogy a riválisaink milyen eredményeket érnek el. Tenni kell továbbra is becsülettel a dolgunkat.” (kisvardafc.hu)

Csertői Aurél (Paks): “Ha végig vesszük, mi történt a mérkőzésen, elfogadható az egy pont. Úgy ítélem meg, stabilan és jól futballoztunk, voltak lehetőségeink és helyzetünk. Kicsit pontosabban kellett volna játszanunk, voltak periódusok, amikor nyomást tudtunk helyezni ellenfelünkre. Ha pontosabban játszunk a tizenhatosnál, meglehetett volna a mérkőzés. Sok találkozó van még hátra a bajnokságból, de az idegenbeli döntetlent el tudjuk fogadni. Jövő héten, hazai pályán a győzelem létkérdés számunkra, hiszen kevés pontunk van és közel a kiesőzóna is.” (paksifc.hu)

Szombathelyi Haladás – Mezőkövesd Zsóry 1-2

Horváth Ferenc (Haladás): “30 percig irányítottuk a játékot, vezetést is szereztünk, de egy nagy hibából gólt kaptunk, ami megpecsételte az első félidőnket. Ez után elkezdődött a bújócska, nem tudtunk váltani, a vendégek fordítása letaglózta a játékosokat. A második félidőben mentünk előre, kapufát is lőttünk, de a fölényünket meddőnek éreztem.” (M4 Sport)

Kuttor Attila (Mezőkövesd): “Küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidőben jól futballoztunk, megérdemelten fordítottunk. A második játékrészben kiharcoltuk a győzelmet, talán most visszakaptunk valamit a futballtól. Benne volt a mérkőzésben, hogy kiegyenlít a Hali, ám remekül helytálltunk. Nagyon örülök a győzelemnek.” (mezokovesdzsory.hu)

Puskás Akadémia – Újpest 0-1

Radoki János (PAFC): “A gólnál Hegedüs kiabált, hogy övé a labda, Bokros pedig vagy későn hallotta meg, vagy egyáltalán nem hallotta – pedig mi is hallottuk a kispadon –, és sajnos nem húzta el a fejét és öngól lett. Az utolsó két meccs nagy büntetés volt, arra kell figyelni, hogy felálljunk és jobb eredményeket érjünk el. A csapat jól és sokat dolgozik, nemcsak az edzéseken, hanem a pályán is. Olykor jól játszottunk, a pressing, a labdakihozatal tetszett, de a támadózónában a pontosság nagyon hiányzott.” (pfla.hu)

Nebojsa Vignjevics (Újpest): “Rendkívül feszült és fontos mérkőzés volt mindkét együttes számára a mai, hogy megerősítsék a helyüket a tabellán, nekünk pluszban az is, hogy közelebb legyünk az európai futball porondjához. Sok futást és harcot láthattunk ma, kevés helyzettel, és úgy alakult, hogy számunkra született egy szerencsés gól. Ahogy korábban is mondtam, a PAFC jó erőkből álló alakulat, ellenük sosem tudhatod, hogy mit hoz a találkozó.” (ujpestfc.hu)

MTK Budapest – MOL Vidi FC 1-3

Feczkó Tamás (MTK): “Gratulálok a Vidinek, igazi profi csapat benyomását keltették, hiszen kiélezett helyzetben is ilyen jól teljesítettek, ezért minden elismerésem az övék. Az első félidőben osztálykülönbség volt a két csapat között, gyakorlatilag eldőlt a meccs, a második félidő szépségtapasz volt, akkor már az önbecsülésünkért játszottunk. Ezúttal az egész csapat a vártnál visszafogottabban teljesített, nagyobb koncentrációra lett volna szükség, hiszen a Vidi például szinte az első két lehetőségét gólra váltotta.” (mtkbudapest.hu)

Marko Nikolic (Vidi): “Mindkét csapatnak gratulálok, a miénknek a győzelemhez, az MTK-nak pedig az eddigi jó játékért és a második félidőért. Aki látta a mérkőzést, két nagyon ellentétes félidőt láthatott. Az első félidőben remekül játszottunk, sok helyzetünk volt, a másodikban viszont túl nyugodtan futballoztunk. Ott olyanok voltunk, mint az első két tavaszi meccsen, sok labdát adtunk el, ezek majdnem sokba kerültek. Rosszul passzoltunk, könnyelműek voltunk, a lecsorgó labdákból keveset szereztünk meg, ezt nem tudom elfogadni biztos előny tudatában sem a csapattól, minden percben koncentráltan kell teljesíteni. Viszont ami a legfontosabb: újra a győztes úton vagyunk, a lényeg a megszerzett három pont. A tabella most sem tetszik, mert még nagyobb a lemaradásunk, mint az előnyünk a többi csapat előtt. De soha nem adom fel, ezt a játékosaim is tudják, az utolsó pillanatig harcolni kell. Csak a következő meccsre figyelek, meglátjuk, mire lesz ez elég, hiszen ebben a bajnokságban sok meglepetés fog még történni. Hiszek abban, hogy behozzuk a hátrányunkat, de de erre csakis az első félidőben látott Vidinek lehet esélye.”