OTP Bank Liga, 10. forduló:

ZTE – Kisvárda 1-2 (Koszta 64. ill. Viana 11. – 11-esből, Navratil 51.)

Piros lap: Viana (Kisvárda, 65.)

A meccs krónikája percről percre itt! | Beszámoló és videók itt!

Boér Gábor (ZTE):Ugyanazokat a dolgokat tudom elmondani, mint két héttel ezelőtt, olyan hibákat követünk el hátul, amivel magunkat sodorjuk nehéz helyzetbe. Egy ártalmatlan szituáció után hátrányba kerültünk, utána mentünk az eredmény után, de azt éreztem, hogy a játékosoknak elmegy az önbizalmuk és elkezdünk ívelgetni. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy változtassunk, de nem tudtuk meg, hogy ez hogy sikerül, mert gyorsan gólt kaptunk. A kiállítás után az ellenfél teljesen visszahúzódott a saját térfelére, azt kértem a csapattól, hogy ne ívelésekkel, hanem kombinatív játékkal próbálkozzunk, de több esetben létszámban sem voltunk meg a tizenhatoson belül. Gratulálok az ellenfélnek!

Supka Attila (Kisvárda):Mondtam a játékosoknak az öltözőben, hogy ezek azok a mérkőzések, amiket nem kíván magának az ember. A kiállítás után izgalmassá tettük a meccset, de úgy gondolom, a győzelmünk ettől függetlenül megérdemelt. Egyenlő létszámnál a játékunk jobb volt az ellenfélénél, többet és jobban birtokoltuk a labdát, és bár előrejátékban nem voltunk olyan aktívak, mint az elmúlt héten, a végén kibirkóztuk a három pontot.


Ferencváros – Mezőkövesd 3-0 (Tokmac 16., Boli 20., Uzuni 46.)

Piros lap: Meskhi (Mezőkövesd, 44.)

A meccs krónikája percről percre itt! | Beszámoló és videók itt!

Szergej Rebrov (FTC):A győzelemmel elégedett vagyok, de kihagytuk a helyzeteket a második félidőben és sok labdát is elveszítettünk ekkor,

de amikor az ember a fél csapatot lecseréli, nem könnyű megtartani a csapat szerkezetét.

Az első nagy helyzet az övék volt, azonban hamar sikerült vezetést szereznünk és egy gyors gól mindig segíti egy csapat játékát. Látszott a játékosaimon a fáradtság az első játékrész végén, sok mérkőzést játszunk, folyamatosan intenzív játékot követelek a labdarúgóimtól. Örülök, hogy az első félidőben sikerült lezárnunk a találkozót. Ugyanúgy koncentrálunk a hazai mérkőzésekre, mint a nemzetköziekre, hiszen csak akkor lesz esélyünk ismét Európában szerepelni majd, ha itthon is jól teljesítünk. És azt is el szoktam mondani a játékosoknak, hogy mindegy, ki az ellenfél, csak a saját játékukra figyeljenek. Fontos három pontot szereztünk és ugyanilyen fontos, hogy a válogatott játékosok majd egészségesen térjenek vissza. Ezúton is sok sikert kívánok egyébként a magyar válogatottnak! (M4 Sport / fradi.hu)

Kuttor Attila (Mezőkövesd):Lehet, hogy nevetségesen hangzik, de amit terveztünk, az működött egy ideig, a miénk volt az első nagy ziccer is, amit nem tudtunk kihasználni, és abból kaptuk aztán az első gólt is.

Minden hangszeren kivégeztük saját magunkat, hiszem például a kiállítás előtt is ziccerünk volt.

Idegenben, 0-3-nál, a Ferencváros pályáján nem sok reményünk maradhatott, viszont azt pozitívumként fogom fel, hogy a második félidőt lehoztuk kapott gól nélkül – ezt kevesen csinálják meg tíz emberrel, ami tartást mutat. Ennél jobb mérkőzést szerettünk volna lehozni, de a második félidőben ennél több már nem volt benne. Az eéső félideo lehetőségekből lehetett volna kihasználni egyet-jettőt és akkor jobb meccset tudtunk volna játszani. Nem mondom, hogy a döntetlenre rászolgáltunk volna, de jobb mérkőzésre lettünk volna képesek.  (M4 Sport)