A labdarúgó NB I-ben 8. helyen telelő Puskás Akadémia nemzetközi igazgatója, Tóth Balázs és a főigazgatói titkárságvezető, Papp Bence személyesen adta át a Real Madrid intézményi kapcsolatokért felelős igazgatójának, Emilio Butraguenónak a meghívót a 2018-ban megrendezésre kerülő XI. Puskás-Suzuki-kupára. A hivatalos meghívó átadása után baráti hangulatú megbeszélésen vettek részt a felek a Real Madrid elnökségének épületében, ahol a felcsúti tornáról ejtettek szót, majd a két klub jövőbeni együttműködéséről tárgyaltak. Legvégül Butraguenot beavatták a Puskás Akadémián zajló szakmai munkába.

Butragueno úr rendkívül nyitottan állt hozzánk, nagy érdeklődéssel hallgatta a beszámolónkat, külön megtiszteltetés és elismerés a számunkra, hogy saját irodájában fogadott minket. Beszélgettünk arról is, hogyan erősödtek meg a Puskás Akadémia nemzetközi kapcsolatai, illetve ő is megerősítette, hogy az évek óta tartó szakmai együttműködést még szorosabbra szeretnénk fűzni. A megbeszélés végén meginvitált minket a Real elnöki tárgyalójába, ahol megtekintettük az ott kiállított 12 BEK/BL-trófeát, és tovább folytatódott a jó hangulatú eszmecsere a klubépítésről – számolt be a találkozóról a Puskás Akadémia honlapjának Papp Bence.

Végül Tóth Balázs elmondta, hogy a februári Real Madrid-Puskás Akadémia U19-es mérkőzés után a fiatalok egy életre szóló élményben részesülnek.

– Egy óráig tartott a baráti hangulatú megbeszélés, Butragueno úr elismerően nyilatkozott korosztályos csapataink eredményeiről, érdeklődött akadémistáink létszámáról, a fejlesztésekről, a stratégiáról és a klub struktúrájáról is. A Real Madridnál, illetve akadémiánkon folyó munkán, valamint a Puskás–Suzuki-kupán kívül a jövőbeni együttműködésről is tárgyaltunk. Az első közös esemény nem is lesz olyan soká, hiszen U19-es csapatunk az idén februárban is megmérkőzik a madridiakkal, majd a fiúk a helyszínen tekintik meg a Real Madrid–Paris Saint-Germain mérkőzést.