Az előző fordulóban a Ferencváros otthonában döntetlent kiharcoló Puskás Akadémia fogadta az utolsó helyen álló Gyirmótot.

I. félidő

Ahogyan az várható volt, a hazaiak birtokolták többet a labdát a mérkőzés elejétől kezdve, a Gyirmót kontratámadásokra rendezkedett be, nagyobb helyzet viszont egyik oldalon sem alakult ki sokáig.

A 23. percben Medgyes szöglete után Zeke 20 méterről, kapásból vette célba a kaput, Markek azonban a helyén volt. Alig egy perccel később Medgyes egy szép csel után a jobb oldalról adott középre, ahol Nunes mellett elment a labda és így lett jó a hosszún érkező Hajdúnak, aki már nem tudta a kapu felé irányítani a lövést.

A 30. percben Hársfalvinak is akadt dolga, miután Baluta hosszú indítását Komáromi remekül vette át a 16-osnál, majd lövőhelyzetbe is került, kísérletét szépen védte a gyirmóti kapus. A szünet előtt nem sokkal a mérkőzés addigi legnagyobb helyzete adódott a Puskás előtt: Komáromi bal oldalról érkező beadása csorgott le a hosszún Slagveer elé aki 7 méterről fölé lőtt.

II. félidő

A második játékrész már jóval intenzívebben kezdődött, hét percen belül mindkét oldalon feljegyezhettünk egy kapufát: előbb Simon kiugratása után Medgyes vette célba a jobb alsót 8 méterről, de lövése a kapufát találta el, onnan pedig kifelé pattant, majd Baluta ollózott az ötösről a jobb oldali kapufára.

Az 53. percben előnybe került a Puskás: Karacs a jobb oldalon, az oldalvonal mellől tette haza a labdát, de röviden, a labdára lecsapott a 16-osnál Slaagveer, majd eltolta a kimozduló Hársfalvi mellett és az üres kapuba passzolt, 1-0.

Tizenkét mintummal később pedig hatalmas lépést tett a győzelem megszerzéséért a felcsúti együttes, ekkor Nagy Zsolt labdát szerzett a bal oldalon és középre adott, ahol érkezett Corbu és 12 méterről, kapásból a bal sarokba lőtt, 2-0.

A 68. percben kis híján szépített a Gyirmót, amikor Simon startolt rá egy felívelt labdára, majd csinált egy cselt a 16-oson belül, de lövés helyett passzolt a jobbján érkező Vargának, akinek a lövésébe viszont beleléptek és szögletre mentettek.

A 80. percben aztán végleg eldöntötte a három pont sorsát a Puskás: Baluta jobb oldalról érkező beadását remek mozdulattal, félfordulattal lőtte kapura Slagveer, Hársfalvi ugyan beleért, de átcsorgott a gólvonalon a labda, 3-0.

Hornyák Zsolt csapata végül a második játékrészben mutatott játékának köszönhetően magabiztosan gyűjtötte be a három pontot és beérte a Kisvárdát, valamint két pontra megközelítette a Ferencvárost – mindkét együttes vasárnap lép pályára a 16. fordulóban.

NB I, 16. forduló

Puskás Akadémia–Gyirmót FC Győr 3-0 (Slagveer 53., 80., Corbu 65.)

Puskás: Markek – Favorov, Joao Nunes, Spandler, Nagy Zs. – Baluta (Bakti, 82.), Van Nieff (Janyickij, 82.), Plsek – Komáromi, Corbu, Slagveer (Posztobányi, 86.).

Gyirmót: Hársfalvi – Radics, Széles, Karacs, Zeke – Medgyes, Vass Á., Nagy P. (Vogyicska, 77.), Hajdú – Simon A. (Hasani, 77.), Varga B.