Története legjobb bajnoki eredményét elérve a harmadik helyen fejezte be az OTP Bank Liga 2019/20-as szezonját a Puskás Akadémia, amely így az Európa Liga selejtezőjében is megmérettetheti magát. A csapat vezetőedzője, Hornyák Zsolt a Magyar Nemzetnek adott interjújában többek között az NB I színvonaláról is beszélt.

A szlovák első ligát verjük színvonalban, kreativitásban, a cseh bajnokság iramban, agresszivitásban előttünk jár, de már ebben sem vagyok biztos. Ha azt kérdezi, a jelenlegi Puskás Akadémia FC hogyan végezne a Fortuna Ligában, azt mondanám, a dobogón, és az sem biztos, hogy a harmadik fokán. Talán csak a Slovan jobb nálunk

– nyilatkozta Hornyák, aki azt is elárulta, tárgyalnak egy magyar válogatott szélső megszerzéséről.

– Alapve­tően a bronzérmes csapatunkkal vágunk neki az új bajnokságnak, mínusz Gyurcsó Ádám, akit visszarendelt a klubja, a Hajduk Split. Újabb végzős akadémisták beépítését is tervezem a többi saját nevelés, Tóth Balázs, Nagy Zsolt, Szolnoki Roland, Deutsch László, Spandler Csaba mellé. Első körben két srácot, Kocsis Bencét és Mim Gergelyt hozzuk vissza a kölcsönből, Csákvárról.

De a rutinos profikra is szükség lesz, ezért igazoltuk le a portugál Joao Nunest, és ezért tárgyalunk egy magyar válogatott szélsővel.

A szakember célja az, hogy a Ferencvárossal és a Fehérvárral is felvegye a versenyt a PAFC.

– Sohasem szerettem visszalépni, és attól függetlenül, hogy mi lesz a hivatalos célkitűzés, szeretném megtartani a harmadik helyünket, sőt megszorítani a Fradit és a Mol Fehérvárt. Tavaly egyszer már 4-1-re megvertük a zöld-fehéreket, és a másik két összecsapásunk is döntetlen lett, mi vagyunk az egyetlen csapat, amelyik nem kapott ki a bajnoktól. A mostani harmadik helyünkre mérhetetlenül büszke vagyok, de azt is tudom, ehhez az is kellett, hogy a Mezőkövesd elbizonytalanodjon a hajrára. Roppant keményen és céltudatosan dolgoztunk a vírusszünet alatt, ennek tulajdonítom, hogy utolsó hat meccsünkön négy győzelem és két döntetlen volt a mérlegünk.

A teljes riport ide kattintva olvasható el