Az elmúlt két idényben 18 gólig jutott a cseh bajnokságban szereplő Sparta Praha támadója, Libor Kozák, aki nagy valószínűség szerint az NB I-be igazolhat, miután az iSport.cz úgy tudja, hogy a 32 éves játékos már nagyon közel áll ahhoz, hogy a Puskás Akadémia játékosa legyen.

A 36-szoros bajnokcsapat rutinos támadója korábban Olaszországban és Angliában is légióskodott, így például 80 Serie A-mérkőzésen lépett pályára a Lazio színeiben, 18-szor pedig a Premier League-ben is játszott az Aston Villánál, de megfordult még a Brescia, a Bari, a Livorno és a Slovan Liberec együtteseinél is.

A lap szerint Kozák már át is esett az orvosi vizsgálatokon a Puskás Akadémiánál – ahol egyébként két korábbi csapattársa is játszik Jakub Plsek és Alexander Baluta személyében -, és hamarosan hivatalos lehet a klubváltása.

Az iSport.cz úgy tudja, előfordulhat, hogy egy másik cseh csapat, a Banik Ostravában játszó Patrizio Stronati szerződtetése is felmerült a felcsúti együttesnél, vele kapcsolatban azt is megjegyzi a lap, hogy már télen is érdeklődött iránta a Puskás Akadémia.

A lap kiemeli, hogy az NB I-es klub állítólag 20 millió korona körüli összeget ajánlott ezúttal a 26 éves középső védőért, ami közel 800 ezer eurónak, azaz 277 millió forintnak felel meg.

Hornyák Zsolt a sajátos nevelési módszeréről: “Olyan ez, mint a defibrillátor, az utolsó esély” – interjú a Puskás edzőjével letört szarvakról, ordító farkasokról és a beindult bringáról