A kiesést jelentő 11. helyen álló Budapest Honvéd a második Puskás Akadémiához látogatott az NB I 23. fordulójának szombat délutáni találkozóján.

I. félidő

A vendégek kezdték aktívabban a mérkőzést, Gazdag és Mezghrani is kísérletezett, de a vezetést mégis a Puskás Akadémia szerezte meg egy jókora szerencsének köszönhetően: a 18. percben Knezevic 18 méterről végezhetett el szabadrúgást, a lövését követően a labda irányt változtatott a sorfalon, így a kapu bal oldalában kötött ki, Tujvel tehetetlen volt – 1-0.

Nem sokkal később egyenlíthetett volna a Honvéd, amikor Knezevic passzolta hátra Tóthnak a labdát a bal oldalról, a kapus azonban nagyon rossz helyre, egyenesen Hidinek adta a játékszert, a kispesti középpályás így az üres kapura lőhetett volna, de Joao Nunes visszaért és a kapu előteréből kifejelte a labdát. A 33. percben azonban összejött a gól a vendégeknek: Tamás bal oldalról érkező beadását Gazdag fejelte hat méterről a bal sarokba, 1-1.

Az első játékrészben nem sok kellett, hogy újra előnyhöz jusson a Puskás, ám előbb Knezevic közeli lehetőségét blokkolta Batik, majd Nagy Zsolt nem volt kellően határozott egy közeli ziccernél és Tujvel tudott védeni.

II. félidő

Rendkívül eseménydúsan folytatódott a találkozó a szünet után, az egyik oldalon Mezghrani, a másikon pedig Baluta próbálkozott, egyikük sem tévedett sokat. Az 59. percben Tamás bal oldalról érkező beadását fejelte kapura Gazdag, Tóth hatalmas bravúrral tolta szögletre a bal sarokba tartó labdát, majd néhány másodperccel később Nagy Dominik beívelése után Batik fejelt 7 méterről, teljesen üresen, de a jobb felső sarok fölé ment a kísérlet.

A 73. percben fordítani tudott a Honvéd: Urblík húzta ki Hidi lábát a 16-oson belül, a megítélt büntetőt pedig Gazdag a jobb felsőbe vágta magabiztosan, 1-2.

A hajrában mezőnyfölényben játszott a Puskás Akadémia, de Nagy Zsolt veszélyes lövésén kívül nem tudott veszélyeztetni, így a Honvéd megszerezte a három pontot, Horváth Ferenc vezetőedző pedig az első győzelmét ünnepelhette a kispestiek kispadján.

NB I, 23. forduló

Puskás Akadémia-Budapest Honvéd 1-2 (Knezevic 18., ill. Gazdag 33., 73. – 11-esből)

Puskás: Tóth B. – Szolnoki (Slagveer, 46.), Meissner, Joao Nunes, Deutsch – Plsek, Urblík – Kiss T. (Géresi, 56.), Knezevic (Corbu, 66.), Nagy Zs. – Baluta (Mance, 74.).

Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Batik, Lovric, Tamás – Hidi, Nagy G. (Kamber, 84.), Szendrei – Nagy D. (Gale, 80.), Gazdag (Traoré, 87.), Zsótér.

NB I: Egyperces hidegzuhany okozta a Kisvárda vesztét a Budafok ellen – videó