Az első félidő kifejezetten ritmustalan, helyenként apró faultokkal tördelt játékot hozott. Ennek ellenére rögtön a 3. percben egy indítás után Bumba elé került a labda, éles szögből a kapufát találta telibe. Ismétlésként Leoni lőtt méterekkel fölé. Sokáig mezőnyben folyt a játék, a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben.

Bő félóra elteltével Bumba kínálta meg a Póser sérülése miatt pályára lépő Besét 30 méterről, a fiatal kapus védésének köszönhetően szögletre vágódott a labda. A 38. percben közel állt a vezetés megszerzéséhez a Budafok, azonban Kovács kiugratása után Zsóri rosszul tolta meg a labdát, így Prenga szögletre tisztázott.

Fordulás után a Kisvárda játszott fölényben, némileg többet birtokolta a labdát Supka Attila együttese. A 69. percben azonban megszerezte a vezetést a végig fegyelmezetten védekező Budafok. Ihrig-Farkas a jobb szélen “bökött” alá a labdának, amely behullott Dombó fölött a kapuba. Rögtön jött a második budafoki gól, ekkor egy labdaszerzés után többen megindultak a vendégektől, majd a csapatkapitány, Kovács Dávid passz helyett 17 méterről a bal alsó sarokba lőtt.

A hajrában a vendégek nem igazán találtak fogást a hazaiak védelmén, sőt az utolsó percekben még Ihrig-Farkas duplázhatott volna, ám a szólója végén Dombó hárította a lövését. Az eredmény már nem változott,

az újonc kapuját védő U21-es válogatott Bese Balázs pedig kapott gól nélkül hozta le pályafutása első élvonalbeli meccsét.

Jobb helyzetkihasználása miatt Csizmadia Csaba csapata megérdemelten gyűjtötte be a három pontot, és átmenetileg feljött a 8. helyre a tabellán.

NB I, 23. forduló

Budafok-Kisvárda 2-0 (Ihrig Farkas 69., Kovács D. 70.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Budafok: Bese – Huszti, Oláh, Jagodics, Zeke – Micsinai, Csonka – Szabó M. (Skribek 57.), Ihrig-Farkas (Iharos 91.), Zsóri – Kovács D.

Kisvárda: Dombó – Hej, Cirkovic, Prenga, Leoni – Simovic, Karabeljov (Zlicsics 75.) – Navratil (Kovácsréti 75.), Bumba, Sassá – Viana (Jelena 75.)

NB I: Három percen múlt, de nem tudott elmozdulni a kiesőhelyről a Diósgyőr