A Puskás Akadémia ősszel a 7. fordulót követő válogatott szünetben nem rúgta ki Benczés Miklóst, pedig akkor a felcsúti csapat a bajnoki tabella utolsó helyén állt, és a csapat minősíthetetlenül gyengén szerepelt. Benczés akkor maradhatott annak ellenére, hogy a megszerezhető 21 pont helyett csak 2 pontot szerzett csapatával és épp kikapott a Mezőkövesdtől.

Most Benczésnek mennie kellett, pedig a Puskás Akadémia nincs kieső helyen, sőt a legjobb bennmaradó helyen tanyázó Diósgyőrt is megelőzi 4 ponttal. Hét közben 6 gólt rúgva jutott tovább a Magyar Kupában a Benczés-csapat, most a bajnokin 1-1-et játszott a Pakssal, azaz nem kapott ki. A felcsútiak az elmúlt 5 meccsükön 50%-osak, kettőt nyertek, kettőt veszítettek, és most jött egy döntetlen. Ilyen előzmények után hatalmas meglepetés az edzőváltás, ráadásul a bajnoki szezon vége előtt egy héttel.

Úgy tudjuk, az események a játékosok számára is meglepőek voltak, többen zuhanyoztak, amikor szóltak, hogy Benczés Miklós szólni szeretne. A vezetőedző röviden pár szóval elköszönt a csapattól, majd kisétált az öltözőből.

Információink szerint egyébként szeptemberben volt olyan időszak, amikor “meleg volt a kispad” a szakember alatt, de akkor végül maradhatott, és helyette inkább játékosokat küldtek el a klubtól.

Egy meccsel a téli szünet előtt kirúgták a Puskás Akadémia vezetőedzőjét – hivatalos