OTP Bank Liga, 6. forduló:

Puskás Akadémia – Kisvárda 0-1 (Bumba 42.)

Beszámoló itt! | A meccs közvetítése percről percre itt!

Hétfőn:

20:00: Újpest – ZTE

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia):Nagyon szomorú vagyok, mert vereséget szenvedtünk. Ha gólnélküli állásnál kihasználjuk egyik helyzetünket, más lehetett volna a vége. Saját magunkat vertük meg azzal, hogy gólt ajándékoztunk az ellenfélnek. A szünetben a támadóposzton bevethető játékosokat küldtünk a pályára, mert a szerkezetünk sem nagyon működött addig. Próbáltunk szélsőkkel gyorsítani, de nem sikerült, és több szikrát is vártam volna a játékosoktól. Sajnos nem tudtuk megtörni végül a Kisvárda védelmét, amely nagyon-nagyon kompaktan védekezett végig.

Ott hiányzott egy személyiség, aki magára vállalja a feladatot és megváltoztatja az eredményt.

Nagyon monotonon futballoztunk és passzívak is voltunk a meccs végén, ott azért nagyobb erőbedobást vártam volna, mind akaraterőben, mind ütközésben mást vártam volna el a csapatomtól. Sajnos kikaptunk, úgyhogy nagyon nehezen lehet ilyen mérkőzést pozitívan értékelni. Labdatartás volt, de lassúak voltunk, és ami az előnyünk volt eddig, azaz a középpályás játék, az sem működött jól a mai mérkőzésen.

Joao Janeiro (Kisvárda):A stratégiánk szempontjából nagyon jól sikerült a mérkőzés,

majdnem azt mondanám, hogy tökéletesen, de ugye olyan nincs a futballban.

A játékosok nagyon jó mentalitással léptek pályára. A Puskás jó játékosokból álló jó csapat, de mivel intelligensen futballoztunk, hetven percen át jól játszottunk, sőt, még utána is volt egy nagy helyzetünk, igaz az ellenfélnek is néhány, de úgy érzem, nekünk valamivel több. Nagyon boldog vagyok. A győzelmet a játékosoknak ajánlom, és egy barátomnak, aki nehéz időket él most át.

NB II: A Nyíregyháza és a Haladás veretlenül menetel, idegenben gázolt a Vasas – eredmények