Honlapunkon is beszámoltunk róla, hogy az Inter Turku elleni 2-0-s győzelemmel továbbjutott a Puskás Akadémia az Európa Konferencia Liga második selejtezőkörébe.

– Nagyon örülök, hogy két szép gólt tudtunk szerezni – kezdte értékelését a felcsútiak vezetőedzője, Hornyák Zsolt az M4 Sportnak. – Kicsit idegesebben kezdtünk, és bár vezetéshez jutottunk,  a középpályán hiányzott a labdatartás, nagyon sokat koncentráltunk a védekezésre, ami nálunk kicsit szokatlan stílus. Arra fókuszáltunk, hogy ne kapjunk gólt és az ellentámadásokból gólt tudjunk szerezni, hiszen tudtuk, hogy csak győzelemmel juthatunk tovább. Egy kicsit idegesebbek voltunk ma a megszokottnál, lehetett érezni, hogy nagyon akartunk és ez hibákhoz vezetett, elsősorban a labdakihozatalnál. A srácok nagyot küzdöttek és nagyon magukra vették, hogy nem csak a Puskás Akadémiáért, hanem Magyarországért küzdenek ma.

A szakvezető beszélt arról is, hogy mit jelent neki a továbbjutás.

– Éreztük a mérkőzés súlyát, európai szinten mi még csak serdülőcsapat vagyunk. Ezen dolgoznunk kell, és ez tapasztalat kérdése, voltak olyan játékosok, aki először játszottak az európai porondon, ezt meg kell szokni. Nagyon örülök annak, hogy a két meccs alatt csak egy gólt kaptunk, ami nagyon fontos volt számunkra, és ma két szép gólt láttunk. Meg vagyok elégedve az eredménnyel, és azzal, hogy jól képviseltük a magyar nemzetet és nem csak a klubot, hanem tényleg az egész országot.

A Puskás Akadémia nem hibázott, kétgólos győzelemmel jutott tovább az EKL-ben