A Puskás Akadémia már a 4. percben megszerezte a vezetést: egy szemfüles labdaszerzés után Slagveer iramodott meg a szélen, középre adott és a menteni igyekvő Annan kézzel a saját kapujába sodorta a labdát. Moisander kétségbeesésében még beleért, de már csak azt konstatálta, a labda megpihen a kapujában (1-0).

A 20. percben Moisander eladott labdája után Puljic lőtt kapura, ám Ketting becsúszva mentett, nem sokkal később Nagy beadását Favorov hibázta el. A félidő záró momentumaként a finnek kerültek helyzetbe, ekkor Kagajama passzolt volna Källmannak, ám a tizenhatosnál Nunes mentett hatalmasat.

Fordulás után könnyen kétgólosra nőhetett volna a házigazda előnye: Slagveer készítette le a labdát lövésre Puljicnak, aki nyolc méterről kapura lőtt, próbálkozását a finnek kapusa a felső lécre tolta. A kipattanóval Favorov hat méterről Hyvärinent találta telibe. Az 50. percben a meccs egyik, ha nem a legnagyobb mentését mutatta be Nagy: Furuholm passzolt Källmannak, aki lövés helyett kivárt, így a visszafutó felcsúti védő lesodorta a lábáról a labdát.

A hajrára fordulva a vendégek edzője, José Riveiro három helyen változtatott csapatán: Nurmi, Yrjas és Engström érkezett Hoskonen, Annan és Hyvärinen helyére. Ennek ellenére nem előttük, hanem Plsek előtt adódott újabb gólszerzési lehetőség, de a cseh középpályás hét méterről a jobb oldali kapufát találta el.

A 87. percben végleg lezárta a továbbjutás kérdését a Puskás Akadémia: Komáromi beadását kifejelte Sanz, így lett jó az érkező Van Nieff-nek, aki köszönte szépen és 22 méterről kapásból kilőtte a bal felső sarkot, így Hornyák Zsolt együttese 3-1-es összesítéssel továbbjutott a következő körbe, ahol a lett FK Rigas FS-el találkozik július 22-én, Lettországban.

Európa Konferencia Liga-selejtező, 1. forduló

Puskás Akadémia-Inter Turku 2-0 (Annan, 4. – öngól, Van Nieef, 87.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Puskás Akadémia: Tóth B. – Nagy Zs., Stronati, Nunes, Spandler – Favorov (Kozák 91.), Van Nieff – Slagveer (Komáromi 82.), Plsek, Kiss T. – Puljic (Corbu 63.)

Inter Turku: Moisander – Ketting, Hoskonen (Nurmi, 82.), Hämäläinen – Järvenpää, Annan (Yrjas, 82.), Sanz, Hyvärinen (Engström, 82.) – Kagajama (Paananen, 61.) – Källman, Furuholm

Továbbjutott a Puskás Akadémia 3-1-s összesítéssel.

Szabics a Vidi kiesése után: “Az ellenfél játékosai jobban akarták a továbbjutást”