Mint ismert, az idegenbeli 3-0 után a Pancho Arénában 2-0-ra kikapott a Puskás Akadémia a lett RFS Riga ellen, így a második fordulóban búcsúzott az Európa Konferencia Liga küzdelmeitől.

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): Az első félidő rendben volt. A labdatartás mellett több kockázatot kellett volna vállalni úgy, ahogy egyszer-kétszer Baluta megoldotta a mélységi passzokat. Ebből többet vártam. Meg kellett volna bontani az ellenfél védelmét. Hiányzott az olyan tűz, gyors megmozdulás, mint ami Géresi személyében jött be a pályára. Tartottuk a labdát, a csapat akart, ezt nem tagadhatom le. Sajnos az első gól után nagyon visszaesett a csapat mentálisan. Lehetett érezni a játékosokon a csalódást.

Próbálkoztunk végig, de ez a tűz a végére teljesen kialudt.

Nagyon bánt, hogy az első félidőben nem sikerült gólt rúgni, mert úgy a mérkőzés másként alakult volna. Több kreatív megoldást vártam volna, főleg a középpályáról Balutától, vagy Van Nieef mélységi passzaiból. Rendbe kell tenni a fejeket az Újpest elleni bajnokiig. Kicsit mentálisan visszaestünk, hiszen mindenki óriási csalódást élt át. Nem kell hazudni, láttam a csapatomon 0-1-es állásnál, hogy mindenki nagyon lógatta a fejét. Bíztam benne, hogy legalább egy becsületgólt tudunk szerezni, mert benne volt a mérkőzésben. Az akaraterő rendben volt, de sajnos hiányzott az a gól, amit elvártam.

EKL: Nem tudott fordítani a Puskás, hazai vereséggel búcsúztak