A Puskás Akadémia háromgólos hátrányban lépett pályára a lett RFS Riga ellen az Európa Konferencia Liga selejtezőjének 2. körében. Hornyák Zsolt, a felcsútiak vezetőedzője a meccset megelőzően egyértelműsítette: továbbjutást vár az övéitől.

Ennek megfelelően letámadtak a felcsútiak, többnyire Slagveer veszélyeztetett, a beadásait rendre könnyedén kifejelték a védők. A 19. percben Baluta esett el a tizenhatoson belül, de Lipuscek nem szabálytalankodott, így a labda Plsekhez került, 13 méterről lőtt, ám a jobb alsó mellé célzott. Hosszú percekig emberelőnyben játszott a Puskás Akadémia – Savalnieksnek a véres mezét ki kellett cserélni -, azonban ezt nem tudta gólra váltani. A félidő hosszabbításában Baluta négy ember között cselezett, majd a lövése a kapufa külső élérél pattant az alapvonalon túlra.

Fordulás után nem sokkal Nagy fejelt középre, az érkező Kozák közelről nem találta el a labdát. Az 53. percben megszerezte a vezetést a Riga: Diocletiano vezette a lettek kontratámadását, egy csellel becsapta Corbut, középre gurított és az érkező Lemajic 3 méterről Tóth kapujába lőtt. Három perccel később Plsek fejelte le a labdát Kozáknak, fejese a lécről felperdült, majd visszahullott a felső lécre, végül a védők tisztáztak.

A folytatásban mindkét edző cserékkel frissített csapatán, ebből a lettek jötte ki jobban. A 69. percben végleg eldőlt a mérkőzés, amikor Simkovic mesteri beadása után Deocleciano érkezett és Corbut megelőzve öt méterről bólintott Tóth hálójába. A találkozó hajrájára pedig már nem maradt nyitott kérdés, bár a Puskás Akadémia ment előre becsülettel a szépítő gólért, ez nem jött össze, így a Riga 2-0-ra nyert Felcsúton és bejutott a következő körbe, ahol a Genttel találkozik.

Európa Konferencia Liga-selejtező, 2. forduló

Puskás Akadémia-RFS Riga 0-2 (Lemajic 53., Deocleciano 69.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Puskás Akadémia: Tóth B., Nunes, Stronati, Spandler – Nagy, Van Nieff, Corbu, Deutsch (Kozák – a szünetben) – Baluta (Géresi 61.), Slagveer (Kiss T. 61.), Plsek (Favorov 72.)

RFS Riga: Cerniauskas – Savalnieks (Pikk 76.), Jagodinskis (Stuglis 76.), Lipuscek, Sorokins – Saric, Strumia, Simkovic – Friesenbichler (Kouadio 61.), Lemajic (Regza 84.), Deocleciano (Villela 84.)

Továbbjutott az RFS Riga 0-5-s összesítéssel.

EKL: Megfordította az Újpest a rémesen induló meccsét és visszavágott a Vaduznak – videó