Az iSport.cz információi szerint a cseh élvonalbeli Banik Ostrava hátvédje, Patrizio Stronati hivatalos ajánlatot kapott a Puskás Akadémiától. A lap úgy tudja, a védelem közepén és a bal oldalán is bevethető 26 éves játékos klubja múlt héten szerda reggel megkapta az ajánlatot a felcsútiaktól,

ami állítólag nem felelt meg, ezért tovább folytatódnak a tárgyalások.

A csehek szerint az olasz állampolgársággal is rendelkező bekk megszerzése nem lesz egyszerű, hiszen a Hornyák Zsolt vezetőedző által irányított Puskás Akadémia mellett a Lech Poznan is szeretné leigazolni, amely tavaly nyáron 1 millió eurót is felajánlott érte. Akkor az ügynöke, Vaclav Sverkos a Twitteren közölte, elakadtak a tárgyalások, így meghiúsult az üzlet.

A futbol.pl lengyel portál szerint

az Ostrava most már 600-700 ezer euróval is beérné,

azonban úgy tűnik, ezt az összeget a Lech Poznan nem hajlandó kifizetni annak ellenére sem, hogy tavaly többet is áldozott volna érte.

Stronati – aki két évvel ezelőtt meghívást kapott a cseh válogatott keretébe – a szezonban összesen 7 bajnokin lépett pályára a cseh Fortuna Ligában. Pályafutása során már kipróbálta magát légiósként, de végül Bécsből visszatért Csehországba. Az osztrák Bundesligában 18, az Európa Liga-csoportkörében két alkalommal szerepelt az Austria Wien színeiben.

Újra pörög az átigazolási rovatunk, ahol minden tény, hír, pletyka megtalálható a hazai piacról:

Ausztrián belül váltott a korábbi magyar utánpótlás-válogatott játékos – hazai átigazolási hírek