A Puskás Akadémia öt nappal ezelőtt jelentette be, hogy Alexandru Baluta személyében négyszeres román válogatott játékost igazolt. A 26 éves, szélsőként és támadó középpályásként bevethető játékos azóta már a harmadik edzésén is részt vett a felcsútiaknál.

Az egyik tréning után az elmúlt szezonjáról, a magyar bajnokságról és a személyes céljairól nyilatkozott a klub hivatalos YouTube-csatornájának.

Nagyon örülök, hogy itt lehetek. Boldog vagyok, hogy hittek bennem. Büszkeséget éreztem, amikor hallottam a Puskás érdeklődéséről. A szabadság alatt volt időm gondolkodni, és már itt vagyok, készen állva, hogy száz százalékot nyújtsak – kezdte a Slavia Prahától igazolt támadó – Az elmúlt két szezon volt számomra a legnehezebb eddig. Hozzá kellett szoknom a cseh bajnoksághoz, amely elég kemény fizikálisan. Románia után nagy váltás volt nekem, de sok tapasztalatot gyűjtöttem. Ráadásul megnyertük a bajnokság mellett a kupát és a szuperkupát is. Utána kölcsönadtak a Liberecnek, és úgy érzem ott is sikerült jó teljesítményt nyújtanom. Velük is bejutottunk a kupadöntőbe, úgyhogy elégedett lehetek. Végül aztán közölték, hogy mégsem számolnak velem, így el kellett gondolkodnom a jövőmről. Jó lehetőségnek tűnt, hogy idejöjjek, és új szakaszt nyissak az életemben. Szeretnék mindent beleadni és továbbfejlődni.

Baluta nagy dolgot vinne véghez a felcsútiakkal, ám a bokasérülése miatt van egy kisebb lemaradása a csapattársaihoz képest.

A magyar bajnokságról nem sokat tudok. Láttam pár mérkőzést. Tudom, mely csapatok szerepelnek a ligában, de úgyis az számít majd, amit a pályán tapasztalok.

Csehországban minden a futásról és a küzdelemről szól, de ebben is tudtam fejlődni. Nemcsak a játék számít, hanem a célok is. Nagy ambíciókkal vághatunk neki a szezonnak, több sorozatban is szereplünk. Meg kell mutatnunk, hogy van még feljebb is. Egyelőre nincs könnyű dolgom. Kisebb bokasérülés miatt két hétig nem edzhettem, ennyi lemaradásom máris van a többiekhez képest. A harmadik közös edzés után azt mondhatom, hogy még utol kell érnem magam, de nem lesz gond. Barátságosan fogadtak a többiek, mindenben segítenek. Azt gondolom, együtt nagy dolgokra lehetünk képesek – fogalmazott, majd hozzátette, a Puskás Akadémia játékstílusa illik hozzá.

Mindig nagy szívvel futballozok, és előzékeny is vagyok. Tehát a futás mellett igyekszem a passzokban is igyekszem jeleskedni. Persze az ellenfél tizenhatosán belül érzem magam a legjobban. A látottak alapján úgy érzem, illik hozzám a csapat játékstílusa.