A házi góllövőlista második helyén áll holtversenyben Böde Dániellel 5-5 találattal Hahn János, aki a Paksi FC hivatalos oldalán beszélt mindennapjairól, csakúgy, mint a korábbi utánpótlás-válogatott védő, Kelemen Dávid és a középpályás, Balogh Balázs.

– Edzek, edzek és edzek. Én is dolgozom még a kapott programokon felül is, így a fizikum mellett labdás mozgásokat végzek – kezdte Hahn. – Egyedül szoktam felmenni a pályára, ott gyakorlok. A csapatedzéseken a kontaktok és a labdás feladatok a legfontosabbak, mivel most nem tréningezhetünk együtt, nincsenek kontaktok,

viszont a másik elhanyagolhatatlan tényezővel, a labdával mindenképpen foglalkoznunk kell!

Nekem is nagyon hiányoznak már a csapattársak és a meccsek, valamint az, hogy a magánéletben is nyugodtan lehessen közlekedni. Reméljük, nem tart már olyan sokáig ez a nehéz időszak, de ehhez az is kell, hogy még egy kicsit mindenki kibírja otthon. Az edzések között olvasgatok, valamint a programozással ismerkedem.

Kelemen Dávid kiemelte, általában reggelente csinálja meg a kapott edzéstervet, de a házuk közelében szerencsére van egy műfüves pálya, oda szokott lejárni, és labdás gyakorlatokat végezni.

– A most előírtak dinamikusabb mozgásokat tartalmaznak, viszont sajnos ez még mindig közel sem olyan, mintha együtt edzene a csapat. Nagyon hiányoznak már a társak és az edzések… Úgy gondolom, az effajta edzésmódszerrel a tüdőt és az erőnlétet fenn lehet tartani, viszont a párharcok és a test-test elleni helyzetek kezeléséből ennyi idő alatt mindenképpen vesztettünk már. Ami a szabadidőt illeti, hála Istennek családi házban lakunk, így a kertben szoktunk lenni, és mi mást csinálhatnánk a három éves kisgyermekemmel, mint focizunk, valamint én néha elmegyek horgászni a közeli tóhoz – zárta nyilatkozatát a 27 éves játékos.

Balogh Balázs számára is megvan a heti nyolc-kilenc-tíz edzés, a középpályás az erőnlétnél a combhajlítójára koncentrál, a gyepen pedig a lövéseken, a passzokon és a szabadrúgásokon csiszolgat.

– A focin túl otthon vagyok, betartok minden ajánlott utasítást, amit a szakemberek mondanak, így például bevásárolni is csak maszkban és kesztyűben megyek, valamint a nagyszüleimmel már a vírushelyzet elindulása óta nem találkoztam sajnos. Annak ellenére azonban, hogy szünetel a bajnokság, ugyanúgy dolgozom, sőt, egyáltalán nem szünetként fogom fel ezt az időszakot, sokkal inkább plusz időként élem meg, mely során még erősebb és felkészültebb lehetek – mondta Balogh.