Az NB I egyik leghűségesebb játékosa, Bartha László közel 4000 nap után távozik a Paksi FC-től – jelentette be péntek délelőtt a klubhonlap.

Bartha 2010. február 12-én érkezett a tolnai klubhoz, és a tíz és fél év alatt 286 találkozóig jutott paksi szerelésben. A majd’ háromszáz meccsen összesen 20904 percig viselte a zöld-fehér mezt, amihez a 2011-es 6 Európa Liga-selejtező is hozzátartozik, melyeken két gólpasszt is adott társainak. A hazai ligában 54-szer ünnepelhetett gólt, valamint 29-szer assziszttal járult hozzá valamely paksi csapattársa sikeréhez.

Bartha a tolnaiaknál töltött 3815 napjával az NBI harmadik leghűségesebb játékosa volt, érdekesség egyébként, hogy az első kettő Szabó János és Báló Tamás személyében szintén paksi ikon.

– Eléggé friss az egész, még kavarognak bennem az érzések – mondta Bartha a klubhonlapnak. – Nagyon nehéz most, és mondhatnám a sablon szövegeket, de lerövidítve: nagyon érzékenyen érint a búcsú. Nem így képzeltem a jövőt, de sajnos így alakult. Sok szép időt töltöttem Pakson, sok szép meccsel, emlékkel, és az biztos, egy meccset sosem fogok tudni kiemelni. Kellemes visszagondolni azokra az időkre, mikor bajnoki ezüstöt, illetve Ligakupát nyertünk. A csapatban végig nagyszerű hangulat uralkodott, ami szerintem nagyon ritka. Aztán ott vannak az egyéni időszakjaim, mikor tizenegy gólig jutottam egy szezonban, majd nyolcig… Sosem fogom elfeledni az életem és karrierem itt töltött, hosszú időszakát. Az előbb említetteken túl persze azt is tudom, hogy az utóbbi időszak a sérülésem miatt nem úgy sikerült, ahogy kellett volna. Emiatt volt bennem egy nagyfokú bizonyítási vágy, viszont az most máshol jöhet ki. Pécsről jött egy megkeresés, ami elől én sem zárkóztam el, sőt, ott folytatom.

Egy klub adja az NB I három leghűségesebb játékosát