A szombati játéknap második mérkőzésén a gödörbe került és négy találkozó óta nyeretlen Paksi FC látta vendégül az MTK Budapestet.

I. félidő

Már a 9. percben egy szép MTK-helyzetet láthatott a közönség, amikor Rajkovic a félpályáról remekül ívelt a középcsatár pozíciójában lévő Grozav elé, aki szépen át is vette a labdát a 16-oson belül, majd 10 méterről átemelte a kapust, de fölé ment. Két perccel később a túloldalon a hazaiak már nem hibáztak: Szabó B. jobboldalról érkező beadását fejelte Windecker a léc alá 4 méterről.

A 16. percben Kocsis szöglete után Varju mentett a gólvonalról, nem sokkal később pedig Szabó B. 20-ról tüzelt a jobb alsó felé, Mijatovic szépen ütötte szögletre.

A 21. percben megduplázta előnyét a Paks: Sajbán labdaszerzése után Böde tette ki a labdát Szabó Bálintnak, aki a 16-oson belülre érve kilőtte a jobb alsót, 2-0.

Az MTK is nagyon veszélyes volt támadásban, a 28. percben például egy szép támadás végén blokkolták Mezei lövését, aztán Grozav csúsztatott kevéssel fölé. Herrera is közel volt a gólhoz a 35. minutumban, ám Rácz bravúrral védte a bombáját.

A 38. percben szinte lemásolta az első gólját a Paks, a szögletet ezúttal Kocsis végezte el, középen pedig ismét Windecker vette be fejjel az MTK kapuját – 3-0. A szünet előtt kis híján összejött a szépítés a vendégeknek, Ramadani egy szép szóló után kevéssel lőtt mellé.

II. félidő

A szünetben a hazaiak kettőt, míg a vendégek hármat is cseréltek. Rögtön nekiesett a paksiaknak az MTK, Kovácsréti cselei után a frissen beállt Futács lövésénél mentettek nagyot a paksi védők. Pár perccel később a kapufát is eltalálta Futács, igaz lesről.

Helyzet adódott a hazai oldalon is, Kocsis lövésénél kellett résen lennie Mijatovicnak, valamint Nagy Richárd helyzeténél még nagyobb bravúrt kellett bemutatnia lábbal az MTK kapusának a 80. percben.

A hosszabbításban végül Ádám Martin állította be a végeredményt, miután hét méterről a bal sarokba fejelte Nagy Richárd beadását – a Paks így győzelemmel hangolt az Újpest elleni Magyar Kupa-elődöntőre.

NB I, 28. forduló

Paksi FC–MTK Budapest 4-0 (Windecker 11., 38., Szabó B. 21., Ádám 92.)

Paks: Rácz – Tamás, Lenzsér (Kinyik, 58.), Szabó J. – Kovács N. (Balogh, 80.), Windecker (Vas, 46.), Kesztyűs, Szabó B. (Ádám, 46.) – Kocsis B., Böde (Nagy R., 66.), Sajbán.

MTK: Mijatovic – Varju (Várkonyi, 46.), Szépe, Rajkovic, Herrera – Mezei (Futács, 46.), Ramadani, Kata – Kovácsréti, Grozav (Miovski, 63.), Vancsa (Stieber, 46.).

NB I: Zivzivadzéra ezúttal sem volt ellenszer, véget ért a ZTE nagy sorozata