A 28. forduló szombati játéknapjának első mérkőzésén a hét találkozó óta veretlen Zalaegerszeg a szintén remek formában lévő Újpest otthonába látogatott.

Jó iramban kezdtek a felek, ahogyan az várható volt, mindkét csapat felvállalta a támadójátékot és a 6. percben majdnem előnyhöz jutottak a vendégek, miután Tajti ívelte be a labdát a 16-oson belüli területre, Meshack megelőzte Diabyt és 13 méterről átfejelte a labdát Banai felett is, de mellé ment.

A hazaiaknál a kezdeti időszakban Antonov volt a legveszélyesebb, a balhátvéd előbb Croizet jobbról érkező beadását lőtte 13 méterről a bal alsó mellé, majd a jobboldalról kísérletezett a 16-oson kívülről, de nagyjából egy méterrel fölé ment.

Aztán következtek az ihletett formában játszó Budu Zivzivadze percei.

A 24. percben Beridze balról passzolt középre Zivzivadzénak, aki állítgatás nélkül lőtt 10 méterről, a labda megpattant Mocsi lábán és a jobb alsóban kötött ki Demjént becsapva. A szerencsés találat után pedig jött egy szépségdíjas: a grúz csatár ezúttal a 16-os baloldali oldalvonala mellől, 13 méterről tekert óriási gólt a bal felső sarokba, 2-0 – 9 NB I-es meccs, 9 gól lila-fehérben.

A 44. percben tovább növelte előnyét az Újpest, Csongvai passzolt Beridzéhez a félpályánál, a szélső pedig egészen a 16-osig sprintelhetett a labdával, miután az összes zalai csak hátrált, a 16-osnál tolt egyet befelé és kirúgta a jobb alsót.

II. félidő

A második játékrész valamelyest “csendesebben” telt, az újpesti vezetőedző már a jövő heti Magyar Kupa-elődöntőre is gondolva a szünetben lecserélte Pauljevicet és Mitrovicot, míg a 61. perctől Croizet és Zivzivadze is pihenőt kapott.

Lecserélése előtt azonban kis híján még egy asszisztot is kiosztott a MOL Fehérvár FC-től kölcsönben lévő csatár, amikor is Bjeloshoz sarkalt, a középpályás Mocsi mellett betört a 16-oson belülre és az ötös sarka mellől pörgetett centikkel a bal alsó mellé.

A zalaiak is mentek előre a becsületgólért és közel is álltak a szépítéshez. A 67. percben Lesjak kapott remek labdát a 16-oson belül és ugyan ő maga is nagy helyzetben volt, de inkább középre tálalt a még jobb helyzetben lévő Zsórihoz, ez azonban pontatlan volt, így oda lett a ziccer. Két percre rá Gergényi balról érkező beadását fejelte Zsóri 4 méterről a kapu fölé – ez is nagy helyzet volt.

Az újabb gólt azonban ismét a hazaiak szerezték: a 70. percben Katona szedett össze egy labdát nagyjából 27 méterre a kaputól, majd tolt rajta kettőt és 24 méterről kilőtte a bal alsót.

Ezt követően már egyik csapat sem mozgatott nagy energiákat, így 4-0 lett a végeredmény – a ZTE hét meccs után kapott ki újra.

NB I, 28. forduló

Újpest FC–ZTE FC 4-0 (Zivzivadze 24., 37., Beridze 44., Katona 70.)

Újpest: Banai – Pauljevic (Kastrati, 46.), Diaby, Koutroumpis, Antonov – Onovo, Mitrovic (Bjelos, 46.) – Beridze (Boumal, 74.), Csongvai, Croizet (Katona, 61.) – Zivzivadze (Kone, 61.).

ZTE: Demjén – Lesjak, Mocsi, Serafimov, Gergényi – Halilovic (Papp, 89.), Bedi – Grzan (Posztobányi, 46.), Tajti (Rebernik, 57.), Meshack (Milovanovikj, 72.) – Zsóri (Szalay, 72.).

Sallai-dupla a Bundesligában: Jobb lábbal és fejjel is betalált a magyar támadó – videók