A Diósgyőr mestere, Feczkó Tamás a legerősebb csapatát vezényelte ki a pályára, hiszen eltiltása után visszatérhetett a kezdőbe Polgár és Grozav is. A Paks összeállítását tekintve Böde visszatért, aki ezúttal a középpályán jutott szóhoz, elől a Hahn-Sajbán-Bertus trió kapott lehetőséget Bognár György vezetőedzőtől.

Bogár Gergő sípszava után – aki a két csapat előző egymás elleni meccsét vezette – a Paks kezdte jobban a mérkőzést. A tolnaiak sorra dolgoztak ki helyzeteket, miképpen a szélen aktívan játszó Bertus beadása után Hahn fejesét tolta ki Antal. A Diósgyőr sokáig nem találta a fogást a vendégeken. Félóra elteltével megemberelték magukat a hazaiak, Hasani centerezése pattant ki a védőkről pont Memolla elé, aki állítgatás nélkül tüzelt, Hegedűs térddel védett.

A 40. percben Sajbán felszabadítása Memolláról pattant a paksi kapu irányába, a labda felső lécen csattant. Majd az első félidő vége előtt jött a slusszpoén: egy bedobás után Böde indította Szabót, aki középre lőtte a labdát és az egyedül érkező Windecker 7 méterről gyönyörűen a kapuba passzolt.

A Paks vezető gólja a DVTK ellen

Tökéletes lélektani pillanatban került előnybe a Paks Diósgyőrben, Windecker József 10. gólját szerezte csapata mezében.

Közzétette: M4Sport – 2020. október 3., szombat


A második félidő legelején egyenlített a Diósgyőr. Böde szabálytalankodott Draziccsal szemben, a 22 méterről elvégzett szabadrúgást Molnár lőtte a bal felső sarokba. Az 54. percben ismét Molnár volt eredményes, ám a partjelző lest jelzett.

A hajrában a tolnaiak hosszú percekig fölényben és veszélyesen játszottak, míg a diósgyőriek jobbára szögletekkel veszélyeztettek.

Az utolsó percekben előbb Haraszti meccslabdát rontott, majd egy tanítani való kontra utána Haraszti 14 méteres lövését szögletre ütötte Antal, a sarokrúgást követően a csereként beálló Szakály pofozta a kapuba a labdát, így Bognár György második meccsét is megnyerte a tolnaiak kispadján.

Paksi győztes gól a 90. percben

Bár úgy nézett ki, Haraszti a meccslabdát packázta el, Szakály ismét meghálálta, hogy Bognár György becserélte.A Paks a 90. percben szerzett góljával győzött a Diósgyőr vendégeként.

Közzétette: M4Sport – 2020. október 3., szombat

OTP Bank Liga, 6. forduló

DVTK-Paksi FC 1-2 (Molnár 49., ill. Windecker 46., Szakály 91.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

DVTK: Antal – Shestakov, Hegedűs, Polgár, Memolla – Iszlai, Márkvárt – Grozav, Molnár (Rui Pedro 86.), Hasani (Ivanovski 74.) – Drazic

Paksi FC: Hegedüs – Osváth (Kulcsár 67.), Gévay, Lorentz, Szabó J. – Windecker, Balogh B., Bertus (Szakály 67.) – Hahn (Haraszti 82.), Böde (Csősz 55.), Sajbán

NB I: A Kövesdnek nem volt ellenszere az egy félidőnyi futballt bemutató Kisvárda ellen – videó