Kis híján óriási meglepetést okozott a Paks együttese szombaton az NB I-ben: a tolnaiak kétszer is vezettek, és csak egy hosszabbításban, büntetőből kapott gólon múlt, hogy nem három ponttal távoztak a bajnoki címre törő Ferencváros otthonából, a Groupama Arénából.

Számunkra nagy bravúr lett volna, ha nyerni tudunk a Fradi otthonában. Hellyel-közzel ült a játékunk, hiszen minden erőnkkel próbáltuk megnehezíteni a hazaiak dolgát. A félidőben az edzőnk kérte, hogy továbbra is ugyanilyen bátran futballozunk, és rúgjunk még egy gólt, mivel előzetesen tudtuk, hogy a Fradiban mindig benne van a gólszerzés lehetősége. Természetesen szerettünk volna még egyet rúgni, ami sikerült is, de mint utólag kiderült, sajnos nem volt elegendő – kezdte értékelését Papp Kristóf a csakfoci.hu-nak. – A mérkőzés utolsó tíz perce húzós volt, a Fradi játékosai folyamatosan ívelgették a labdákat, és Böde rendre lefejelte az összeset, amelyből végül sikerült összehozniuk a büntetőt. Összességében azt mondhatom, hogy nem hagytuk kibontakozni őket, valamelyest tördeltük a játékot – nem túl látványosan -, de úgy érzem, nem rossz eredményt értünk el idegenben.

Papp nem ment el szó nélkül a vezető gólja mellett sem.

Szerencsém volt, mivel Blazic rossz felszabadítása után pattant tovább rólam a labda Vági Andrishoz, akinek a pontos centerezését követően már csak be kellett passzolnom a labdát a kapuba.

– mondta a 24 éves középpályás, aki kitért a pályán történt sérülésekre is.

Nem tudom, mennyire súlyos Zachán Peti sérülése. Csak annyit vettem észre, hogy vérzik a feje, amire egy nagy kötést is kapott, azonban ott érdekes módon nem fújt szabálytalanságot a játékvezető. Sajnos, Hahn Jani kórházba került agyrázkódás gyanújával, akinek innen is jobbulást kívánok – árulta el a paksi játékos.

A szombati találkozón élete első NB I-es találkozóján lépett pályára Rácz Gergő, aki 2016 nyarán éppen a Fraditól igazolt a Pakshoz. A kapus teljesítményét Papp külön megdicsérte.

Ahhoz képest, hogy az első meccsét épp a Groupama Arénában játszotta, nagyon jól megoldotta a rábízott feladatokat, végig higgadt volt. Egyelőre még nem ünnepeltük meg a mostani bemutatkozását, de azért a jövő héten biztosan tart majd egy közös vacsorát a csapattársaknak – tette hozzá.

LENKÓ PATRIK